recenze

Bunny Blast

Bunny Blast

Po hře s nejdelším názvem přichází od stejného týmu hra další, která je opět založena na záchraně Země. Příběh je děsivý a proti vám stojí jeden nepodařený experiment, který se právě mstí. Pusťte se do střílení po spoustě nepřátel v akční hře ovládané jako RPG!
Je vidět, že se Liquid Iron Games zabývají tvorbou her, v nichž nechají vyniknout jejich hororovou fantazii. Po napadení Země kuřaty bych ani nečekal, že se autoři pustí to tvorby další podobné hry, ale stalo se. V dnešní hře se pokouší Zemi ovládnout několik králíků, na nichž byly prováděny experimenty, které způsobily, že zmutovali v dokonalé zabijáky. Opravdu děsivý příběh. Slabší hráči asi ocení, že hra nemá úvodní příběh, který by nás vpravil do děje a byl vytvořen pouze ve formě textu, který se zobrazí před spuštěním hry.

Vaším úkolem je jako vždy vše uvést do pořádku a samozřejmě to celé přežít. K tomu máte zbraň a jste rychlejší než útočící králíci. S tím už se dají podniknout ledajaké věci. ;) Začátek kola vám ukáže, co stojí před vámi, takže si můžete udělat nějakou představu a nevrhat se proti všem králíkům najednou. Výhodou hry je střelit králíka z co nejdelší vzdálenosti a pak ho jen dorazit pár ranami, než k vám doběhne. Ne pokaždé se to podaří, ale je to zaručený recept, jak být úspěšný. Ze začátku vás možná napadne, že by se vše dalo proběhnout, když jste rychlejší než vaši protivníci, ale abyste se dostali dál – přes most, který je zablokován, musíte postřílet všechny králíky a pak se vám most zpřístupní. I kdyby se dala hra proběhnout, tak nečekejte, že si vás nikdo nevšimne. Králíci sice vypadají nevinně, ale jakmile se k nim přiblížíte, pustí se do vás. Připravte se tedy na spoustu střílení. Na obrazovce si občas zkontrolujte procentuální hodnotu životnosti, která by se samozřejmě neměla přiblížit nule.

V tom případě byste měli být co nejvíce opatrní a držet si každého králíka co nejdále od těla a to není zrovna lehká záležitost. Liquid Iron Games se zkrátka vyžívá v akčních hrách se špetkou humoru, ale zároveň i trochou hororové atmosféry, kdy na vás útočí někdo, od koho byste to běžně nikdy nečekali. Aby hra byla děsivější až do konce, tak vám napovím, že na vás na konci někdo čeká. Pokud bych věděl, že se tam mám setkat s nějakým finálním bossem, tak bych si ho v případě her od Liquid Iron Games představoval jinak, ale příliš zklamán jsem zase nebyl. Finální boss není žádná příšera, ale pokud ho neočekáváte, může vás překvapit. Docela mě i mrzelo, že na jeho zlikvidování jsem nepotřeboval příliš obratnosti, nýbrž jen trochu selského rozumu. ;)

Farmáře můžete v ovládat buď myší a klávesnicí nebo pouze klávesnicí. Doporučoval bych ale ponechat původní kombinaci klávesnice a myši, kdy pravým tlačítkem myši kontrolujete pohyb a levým střílíte. Zde brzy přijdete na výhodu, že při pohybu můžete i střílet, ale bohužel ne při útěku, což by vyžadovalo nemožné tahy s myší. Co na závěr říci. Určitě to, že by vás hra neměla příliš ohromit, neboť jde pouze o demo. Pokud se tak stane, tak u něj máte jako vždy možnost si hru zakoupit. Liquid Iron Games mají zajímavé náměty na hry a jejich realizace se i docela daří. Myslím, že zaujímají ve světe freeware her jakousi pozici šílených představ, které vyjadřují přes hry, které jsem vám představil. Jako vždy, stejně jako u ostatních "podivných" záležitostí, hru doporučuji a stejně, pokud jste se dočetli až sem, tak pochybuji, že si hru nestáhnete. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie