recenze

Captain of the Guard 1

Captain of the Guard 1

Captain of the Guard 1 je první z (doposud) dvou sequelů zajímavého a sympatického mixu adventury a akčního RPG. Pokud vám tedy zrovna nevadí fakt, že stěžejním bodem příběhu jsou spodky jistého krále, směle do něj.
Ano, čtete dobře, takto byl váš avatar, mladý udatný šermíř, "odměněn". Není mi známo, zda byl daný předmět odcizen někde z šatníku nebo rovnou králi ze zadku, každopádně se za ním budete v doprovodu slušné hratelnosti a ucházející audiovizuální stránky (zvláště zvuky jsou fajn) potýkat docela dlouhou herní dobu. Captain of the Guard 1 v sobě mísí vydařenou akční složku a poněkud méně vydařené, pro leckoho zdlouhavé dialogy vesměs pátracího charakteru.

Pokud si tedy rádi smlsnete na jakémkoliv RPG, které je ucházejících kvalit a hlavně zadarminko, Captain of the Guard 1 by vás neměl zklamat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Petulinda

Petulinda | 09.11.17 v 14:36

text příspěvku

PavelH

PavelH | 19.08.16 v 00:28

Super hra.

| 27.05.07 v 19:30

No perfekní hra, nevim co dotat je fakt squěllá

Alhamain | 20.05.07 v 19:37

Tak po delší době jedna z lepších her tohoto druhu. Z recenze jsem nabyl dojmu, který je podle mě dosti daleko od reality - rozhovory jsou krátké, vtipné, s pointou, a když někoho nebaví, přeskáče je rychle enterem (jsou hry co mají rozhovory mnohem lepší, ale nejdou efektivně přeskakovat, což při třetím absolvování dosti irituje - a to rozhodně není případ CotG).

Ukradené spodky jsou jen první ze série skvěle podaných misí s různými vtípky alá venčení želvy... (aneb všichni králové nemusí být dokonalí vládcové, že), které tedy mají jednoduchou náplň (a) vybij vše, b) zabij bosse nebo c) získej předmět), ale díky zajímavým nepřátelům (bojová kočka) a akčnímu zaměření titulu to opravdu není na závadu.

Možnost strategizování ohledně zbraní (na misi je možno mít jen jednu, takže nastává klasické rozhodování: bude lepší meč co pomůže vůči závěrečnému bossovi, nebo kladivo proti hordám co jsou kolem něj?) se jen tak nevidí, většina konkurenčních RPGček má prostě jen zbraně špatné do začátku a pak čím dál lepší....

Takže shrnuto, na poměry freeware scény skvělé akční RPG, u kterého se dají zažít hodiny a hodiny skvělé zábavy a i trocha strategizování se neztratí.

Marian | 13.04.07 v 23:03

Ne že bych radostí jásal nad gramatickou nesrovnalostí kolegy Fišera, nicméně neuznávám názory - zvláštěpak ty rázně kritické - od někoho, kdo se neumí ani pod tyto názory ani podepsat... Sorry, ale toto neberu. Toliko za vedení redakce.

Upravte si | 13.04.07 v 19:54

Co má prosím vás znamenat věta: každopádně se za ním budete potýkat docela dlouhou herní dobu.
Jak se, pane Fišer, člověk může potýkat ZA NĚČÍM? S něčím bych pochopil, leč takováto mezera mne vskutku ochromila.


galerie

Captain of the Guard 1 Captain of the Guard 1 Captain of the Guard 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce