recenze

Trigger

Trigger

Znáte českou freeware verzi známého závodního simulátoru Colin McRae Rally? S trochou nadsázky byste se s ní dnes mohli seznámit. Trigger vás vezme na několik těžkých terénů, kde si v časovém limitu prověříte, jak vám jdou simulátory.
Ze všech těch rychlých silnic a jednoduchých terénů se přesuňme do zasněžené krajiny, na poušť apod. Složitější terény vždy nabízí více adrenalinu, který u simulátorů určitě hledáte. Trigger na první pohled vypadá jako jednoduchý a celkově nepříliš rozsáhlý simulátor, který nabízí jen pár možností. K tomuto názoru se určitě dopracujete všichni ve chvíli, kdy se dostanete do hlavního menu hry. To je opravdu chudé, ale tuto špatnou vlastnost naštěstí nepřenáší na samotnou hru.

Úkol Triggera je prostý. Jako závodník rally musíte dojet na několik určitých míst a to do vypršení časového limitu. Tato místa jsou označena červenými kruhy, které se pohybují ve vodorovném a svislém směru, takže na ně uvidíte i z větší dálky. Kruh má červenou barvu, než jím projedete. Pak se mění na zelenou a červenou barvu dostává kruh, který je v pořadí. Pořadí je třeba dodržovat, abyste úspěšně absolvovali daný level. Pokud stihnete všechny do časového limitu, dostáváte se do dalšího levelu a postupem času získáváte další auto. V případě neúspěchu můžete využít jedné ze tří náhradních možností, ale po jejich vyčerpání musíte hrát od znova.

Auta se samozřejmě liší vizuálně a občas mi připadalo, že je Ford na některé terény lepší než zbylá auta. Ale těžko říci, zda autoři zamýšleli i pozměnit jízdní vlastnosti aut než jen jejich vzhled. V již zmiňovaném chudém menu jsou dva herní režimy. Prvním je single race, tedy typická jízda na čas, kde si můžete vybrat trasu, po které chcete jet. Druhým a rozhodně poutavějším režimem je event, v němž se nachází Trigger cup. Ten už v sobě má několik nových tras, které v single race vyzkoušet nemůžete. Otevírají se tím, že splníte předchozí levely.

Ve většině levelů se dá krásně řádit. Ať už skákat po kopcích v sahaře nebo zkusit „nejlepší jízdu na ledu“ :) na kluzkých zamrzlých terénech. I v Trigger cupu to chce se trochu vyřádit a auto příliš nešetřit. Opatrná jízda vždy není pravidlem k dosažení úspěchu. Řezání kluzkých zatáček je v Triggerovi jasným pokynem, neboť jen tak získáte krásnou převahu nad časem a jízdu si vychutnáte. Myšleno je tím hlavně milimetrové projíždění některých kruhů. Ty nejsou umístěny vždy ve stejném směru, takže se od některých musíte vracet a je tedy lepší do nich dojet smykem ve směru, do kterého následně pojedete, než je opatrně a rovně projíždět. Terén je však někdy až moc přehnaný a auto plave i na obyčejné rovince, kde jsou jen nepatrné hrbolky. Staly se mi i kuriózní momenty, kdy jsem na zmíněné rovince dostal auto vysoko do vzduchu. Ale budiž. Grafika jer na freeware závodní simulátor tak nad někdy nad průměrem, hratelnost parádní (nenechte se občas zmást složitým ovládáním vozidla, je to vaším způsobem jízdy a zvuk jak takž do toho průměru zapadá. Zkrátka na 6.6 MB nádhera, stahujte. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Cool | 31.01.10 v 21:45

Mě to nejde stáhnout:-(

WILLVector | 12.03.05 v 11:34

Pecka auto dosiahol som na nom na triggerovi rychlosť 135mph-216kmh.Mimochodom tento istý model jazdí pre stajnu Mitsubishi tohto rocnu oficialnu sezonu WRC mimochodom velmi im fandim chcem abi tym Mitsubishi vyhral aspon vpohari značiek,tymov.

Zdenek | 22.12.04 v 23:56

Slušný

kristyna | 25.11.04 v 18:49

hmmmmmmm

night | 24.11.04 v 17:53

de to

dfgdg | 21.11.04 v 06:18

vzdyt to jsou zavody

Kvat | 20.11.04 v 19:13

Já si myslím, že hra je graficky vydařená, ovšem nemá to žádný děj.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce