recenze

Timez Attack

Timez Attack

Když jsem narazil na dnešní titul, chvílemi jsem se vrátil do svých dětských let. Matematika je pro většinu školáků jeden z největších "strašáků", možná právě proto Timez Attack vznikl. Myslím, že sám Komenský by štěstím ani nedýchal, kdyby věděl, jak se jednoho dne změní jeho výrok "škola hrou" ve skutečnost.
Timez Attack je hra zaměřená na výuku matematiky, přesněji násobení, pro děti základních škol. S vaším „marťánkem“, nevím jak jinak tu nebohou kreaturku nazvat, se ocitáte uvězněni v jakémsi sklepení, autory nazvaného „Dungeon of Ignorantz“, a vaším cílem je dostat se z něj ven. K tomu, aby se vám podařilo dostat se ven, se musíte „probít“ přes mnoho nepřátel a otevřít mnoho dveří, čehož lze dosáhnout jediným způsobem, a to počítáním. Vždy, když dojdete k nějaké překážce, ať už se jedná o cokoliv, se vám ukáže nápověda formou čísel na dveřích. Jakmile se dveře otevřou a vyběhne na vás příšera hlídající klíč k dalším dveřím, musíte co nejrychleji spočítat příklad, který má na svém těle zobrazen, pokud se spletete, a nebo neodpovíte včas, ubudou vám životy. Takto se postupně probojujete až ke konci, kde na vás čeká boss, který slouží ke shrnutí všeho, co jste se naučili.

K samotnému zpracování není moc co dodat, grafika je velmi hezká a vzhledem k cílení hry na mladší publikum vůbec nevadí její jednotvárnost; zvuk by sice mohl být lepší, ale dle mého názoru to vcelku postačuje. Ovládání je velice jednoduché a intuitivní, takže by neměl být problém u nikoho. V podstatě jediné, co mě trošičku mrzí je, že hra není i v češtině, díky čemuž si ji většina dětí nebude moci plně vychutnat. I přesto se ale jedná o výbornou myšlenku a je vidět, že heslo „škola hrou“ lze promítnout i do praxe.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

ISAAC | 03.10.09 v 16:04

isassas

jenik221 | 01.08.07 v 07:27

deti na to prijdou... start - spustit - calc :)


galerie

Timez Attack Timez Attack Timez Attack