recenze

Emblem of Red

Emblem of Red

EoR je klasickým zástupcem bojovek inspirovaných legendárním Street Fighterem. Vyberete si jednoho z bojovníků/bojovnic a pokusíte se probít se až na samotný konec. Spousta úderů a komb, nádherná grafika, to a ještě mnohem více na vás čeká v dnešní hře.
Ačkoliv to není z názvu přímo patrné, pochází dnešní hra ze země vycházejícího slunce, ostatně japonští tvůrci jsou už ve světě freeware (i komerčních) bojovek pojmem. Bohužel je právě všudypřítomná japonština pro některé hráče příliš tvrdým oříškem k rozlousknutí a tak se často stává, že tyto výjimečné kousky velice rychle upadnou v zapomnění.

Nyní se však raději pojďme zabývat samotnou hrou, která vyniká skutečně zběsilým tempem od začátku až do konce. Na výběr je zde celkem 8 postav, kdy každá má svůj vlastní styl boje, zároveň disponuje každý charakter unikátní zbraní, kterou si může pomoci. Krom běžných úderů a kopů jsou navíc i speciální akrobatické, ledové či ohnivé útoky, ty vám sice vezmou určité množství energie, ale protivníka připraví při úspěšném útoku o mnohem více života.

Co je trošičku problém je samotné ovládání hry, kdy na začátku tápete nad tím, kterou klávesou vlastně bojujete a kterou se kryjete, po chvíli hraní si však jistě zvyknete a pak nebude problém zasadit protivníkovi smrtelnou sadu útoků. Jakmile dokončíte hru proti počítači, nebo až vás přestane umělá inteligence bavit, máte možnost hrát proti kamarádovi na jednom počítači, což osobně považuji za vůbec nejlepší a nejhratelnější mód u bojovek obecně, EoR nevyjímaje.

Jak se můžete přesvědčit pohledem na okolní obrázky, a neříkejte, že jste tak již dávno neučinili, grafika je vskutku perfektní, vše je pochopitelně vyvedeno v Japonsku velmi populárním manga stylu. Pokud se vám hra pustí jen v okně, není problém přepnout do režimu plné obrazovky stiskem F4. Jestli už delší dobu toužíte někomu pořádně nakopat zadek, není nic jednoduššího, než stáhnout EoR a vyřádit se alespoň virtuálně, boji zdar.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Stardius | 17.10.07 v 20:00

nechápu co všichni proti té japonštině máte. Já sice jí taky moc nerozumím, ale copak to u bojovek má nějaký význam? Třeba u nějakého příběhově založeného RPG by to problém skutečně byl, ale u tohohle??

Anteater | 17.10.07 v 12:07

Nebejt jazyka mě neznámého, stahoval bych...jinak nemám zájem


galerie

Emblem of Red Emblem of Red Emblem of Red Emblem of Red Emblem of Red

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce