recenze

Stop Clock Drop

Stop Clock Drop

Stop clock drop je vynikající logický rychlík někde mezi Tetrisem a puzzle. Na první pohled komplikovaný systém, ve kterém vystupují časové posuny, echa a mosty je ale skvěle propracovaný a hlavně funkční a zábavný.
Stop Clock Drop je opravdu výtečnou hrou. Má téměř dokonalou myšlenku a nadprůměrné zpracování. Grafika je čistá, přehledná (což je pro tuhle hru velmi důležité) a uhlazená. Hudba a zvuky pohodové a uklidňující (jak by tomu u logické hry mělo být), takže technické zpracování je jak vidno i ze screenshotů opravdu na úrovni.

Ve zkratce (protože na pochopení kompletních pravidel a všech fines hry je nutné shlédnout krátký, ale názorný a jasný help přímo ve hře) jde o to, že shora vám středem padají (jako v tetrisu) barevné kostky. Vy je třídíte, a to pomocí čtverce 2x2, do kterého nabíráte kostky, ty můžete otáčet a pak je zase posadíte na nové místo. Pro zlikvidování je třeba udělat minimálně čtverec 2x2 (nebo víc). Každá taková reakce sice vymizí kostky, ale zároveň po sobě zanechá stopu, takže víte kde a kdy nastane echo. Po určitém časovém úseku se totiž reakce opakuje a tohoto "ducha" lze využít pro další reakce a comba.

Možností je opravdu nespočet a až se naučíte správně využívat zpětné záblesky a vůbec všechno, uvidíte, že to není tetris, ale hra napříč cyklickým časem...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

NADĚJE

NADĚJE | 12.02.15 v 09:27

na barvičky rychle klikají, zatímco hodiny tikají :)


galerie

Stop Clock Drop Stop Clock Drop Stop Clock Drop Stop Clock Drop