recenze

Ughly

Ughly

UGH! se vrací! Vzpomínáte na něj? Já moc a dneska tu máme DirectXový remake tohoto hitu z let minulých. Pojďte převážet lidičky na pochybném bambusovém, banánovém nebo jakém stroji. Dokonce přibyla i nějaká vylepšení.
UGH! byla jednou z těch her na 386kách, kterou znal, měl a hrál prostě každý. Pokud si na tuto gamesku chcete zavzpomínat, nebo, jste-li tak mladí, že jste ji nezažili, vykoušet, rozhodně sáhněte po Ughly. Je to hra polské produkce - dvou nadšenců z týmu Razorgames.

Princip UGH! a tedy i jeho remaku je převážet... ale ne, vezměme to odzačátku. Na začátku všeho byla ženská. Kdesi v pravěku, když muž zrovna odpočíval (po dobře odvedené práci samozřejmě :)), přišla žena, krásná a v paprscích slunce ještě hezčí (pochopitelně štíhlá blondýnka, zatímco chlap má pupek a fousy). Muži se roztluče srdce jen pro ni, ale kytička je takové slečně pochopitelně málo. Chce větší dar, ale pupkáč na něj nemá - a teď přichází chvíle myšlení a zrodil se dokonalý nápad, který je živý dodnes - TAXI. Ano, chlap si setrojil divné lítadlo a s ním vozí lidi na návštěvu do jeskyní k druhým, a pak zas ke třetím a zpátky...

Ten stroj ovládáte vy, ale musíte s ním zacházet velice jemně, aby se vám nerozpadl (tehdy ještě spojovací materiály nebyly to, co dnes). Přitom ale pozor. Někteří lidi mají u své jeskyně hlídací tygry, ktří po vás bez váhání půjdou a vzhledem k tomu, že v pravěku nebyli letoví dispečeři, tak pozor na pterodaktyly, kteří nedávají přednost! Navíc (oproti originálu) si někteří topí ohněm, od kterého bambus krásně chytá, a pak vám bude doslova "hořet koudel u prdele" až poletíte fofrem do vody.

Celkově opravdu nádherná grafika a vůbec profesionální provedení kazí fakt, že autoři se vůbec nesnažili o jakoukoli optimalizaci. Proto jsou hardwarové nároky pro někoho neúnosné, na druhou stranu se téměř všechny efekty dají vypnout a tím se samozřejmě náročnost hry radikálně sníží.

Škoda je, že autoři nepřevzali ten nápad s hesly levelů z předlohy - tam totiž každý level měl svoje heslo, abyste nemuseli hrát od začátku, ale tam, kde jste minule skončili - a tato hesla po sobě přečtená dávala příběh - to byla paráda. Jděte na to a pozor na tygry, pterodaktyly, oheň a zvlášť na děduly - když je hodíte do vody, utopí se...

stáhnout hru
Yipp

autor
/ Yipp

Skóre

81 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Dandys1 | 03.12.07 v 15:19

hmmmmmmmmmmm

Dáša | 11.08.07 v 18:44

Potřebovala bych poradit .. sekla jsem se v původní hře UGH v 69 kole a prostě se nemůžu dostat dál .. hrajeme to s kámoškou a prostě to nejde .. nemá někdo heslo na 70té kolo hry pro dva ? Prosím pomoc ..

Dáša | 11.08.07 v 18:43

Tohle má jenom dva levely ? UGH jich má strašně moc a tohle jenom dva ? To mě zklamalo , opravdu ..

Marian | 24.07.07 v 10:25

... ale i tak díky bohu,že alespoň někdo se snaží NĚCO vytvořit. Kdyby NIC nebylo, pak bychom neměli CO kritizovat... :-)

Mr.Joe[Mr.] | 24.07.07 v 03:00

Podle mě všechny remaky UGHA jsou na nic pokud to nekdo neudela Profesionalne

DaveCZ | 19.11.05 v 23:37

U téhle gamesky (původní) jsem strávil nejeden večer :)


galerie

Ughly Ughly Ughly

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce