recenze

Pazoo 6

Pazoo 6

A je tu šestý, zatím předposlední díl logické gamesky Pazoo. Otázka, zda přináší něco nového, je zcela na místě. A od toho je tu recenze, aby vám odpověděla. Chcete dát svým mozkovým buňkám do těla? Tak vkročte dále!
K stávajícím pěti dílům logické série Pazoo z Japonska dnes přidáváme dalšího bratříčka, nebo sestřičku, jak už chcete. Číslo šest vede ale nutně k zamyšlení, zda se o naši přízeň nepokouší nastavovaná kaše, zda má tahle gameska i v dalším svém pokračování hráči co nabídnout. Věřím, že se mi podaří odpověď na tuto bezesporu kardinální otázku v této recenzi dát. Není to tak jednoduché, protože nic není černobílé.

Nejdříve obecně k této, alespoň počtem dílů úctyhodné, sérii. Jde o hříčku vybudovanou na principu Sokobana, ale nejedná se o jeho kopii. Stejně jako v něm budete i zde muset přemisťovat určité předměty tak, abyste si vyčistili prostor. Ale nemusíte vždy zničit všechny objekty, jde jen o to, zajistit si přístup ke dveřím vedoucím do další úrovně a klíč od nich. Tyto strategické přesuny provádíte také v takovém „bludišti,“ v němž si musíte dát pozor na každý krok a každé posunutí předmětu. Lehce se totiž stane, že něco nerozvážně přisunete ke stěně, a musíte se v tom lepším případě vracet, což sebere bodíky z vašeho konta, nebo v tom horším případě začít misi znovu. Toliko k principu. A nyní se již věnujme jen a jen šestému dílu.

Pokud jste četli recenzi na některý předchozí díl (první, druhý, třetí, čtvrtý, pátý), pak už jste zřejmě dostatečně v obraze, co můžete očekávat. V minulých vydáních jsme se pohybovali v prostředí jakési ZOO, kde se pohybovalo se zvířaty, jindy jsme přemisťovali barely, nakonec i jakoby vyřezávané figurky. Dnes nenastane nic nového a převratného, vracíme se opět k tématu ZOO. A já musím říct třikrát bohužel. Je pravda, že herní prostředí není ani zdaleka vším, nicméně Pazoo již pošesté nabízí prakticky totéž a autoři se nesnaží ani měnit kabát. Úrovní je celkem dvacet čtyři, dostatečné číslo na protažení mozkových buněk. Pokud se ptáte na obtížnost, ta se nikterak nevychyluje ze standardu Pazoo, je tedy přiměřená. Nedá se striktně říct, že by se každým kolem zvyšovala, občas narazíte na jednoduchou, může ji následovat velmi těžká, tu pak zase středně složitá. Jediné, na čem záleží, je rychlost vašeho vedení, kdy se vám podaří odhalit většinou vtipný zádrhel a jeho řešení.

Zvuky ani grafika taktéž svůj stín nepřekročily. Není možné jednoduše prohlásit, že technická úroveň je špatná, to by byla křivda. Když se podíváte kolem, najdete desítky hůře vyvedených hříček, ale na druhou stranu - málokdy tak ohranou v sérii. To je asi největší problém Pazoo. Začíná již působit ohraným dojmem. Kdo se ale ani tímto nedá zviklat, může při řešení logických úloh strávit mnoho příjemných chvil. Do přemýšlení nejste nuceni násilně, takže zábavnost tu skutečně stále je.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Pazoo 6 Pazoo 6 Pazoo 6

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce