recenze

Mr. Blocko

Mr. Blocko

Některé herní kousky se vyznačují super grafikou, super atmosférou či dalšími super. Mr.Blocko není ani zase tak grafická orgie, ani zase tak atmosferická záležitost, ale tím, čím se dá charakterizovat, je originalita a prima hratelnost.
Když jsem vykopal (jakožto správný internetový zlatokop) hru Mr.Blocko z hlubin webu, původně jsem si myslel, že není ničím jiným, než dalším tuctovým klonem Tetrisu. Leč – mýlil jsem se…

Mr.Blocko je malý prcek krychlového tvaru, který je nesmírně pohyblivý a hbitý. Tuto vlastnost využijeme ve stejnojmenné hře naplno. Autoři jménem Perfect Run si vzali do své tvůrčí kuchyně koření objevené panem Pažitnovem s názvem Tetris, smíchali jej s přílohou v podobě klasické skákačky a zalili omáčkou hratelnosti. Možná, že vám připadám jako kuchař-recenzista amatér, nicméně jídlo mám rád a metafory v tomto stylu taktéž. Tak jako tak s prckem běháme, skáčeme a hlavně odsouváme přebytečné Tetrisoidní tvary, které nám ucpávají screen. Je to hratelné, hratelné, hratelné.

Na závěr se vrátím ke svým metaforám. Je vidět, že někteří kvalitní kuchaři dokážou i pomocí starých ingrediencích ukuchtit chutný dlabanec. Tečka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Mr. Blocko Mr. Blocko Mr. Blocko Mr. Blocko

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce