recenze

Xtreme Skier

Xtreme Skier

Nedávno jsme vám nabídli hru, která simulovala jízdu na snowboardu - Carvin. Bylo by nefér vůči lyžařům, kdyby se tu neobjevila simulace také jejich oblíbeného sportu. A že to bude tak zábavná a povedená hra, o tom se vám ani nesnilo!
Již včera jsme vám představili kvalitně provedenou zimní hru (jízdu na snowboardu - hru Carvin. Dnes v načatém trendu pokračuje Xtreme Skier, který ale netrpí problémem číslo jedna Tobogganu - není rozhodně krátká. Ihned vám osvětlím proč.Ve hře totiž musíte nejdřív absolvovat lyžařskou školu. To je velmi vhodné, protože se tak hned naučíte ovládání a různé fígle, které využijete při ostrém hraní. To "ostrém" ale není myšleno tak doslova, neboť hra začíná v podstatě již onou školou, ve které se vám už započítavají body. Tento bodový systém je také velmi dobrý. Ve hře je přítomno větší množství sjezdovek- a abyste na ně mohli postoupit, musíte v předcházející dosáhnout určitý počet bodů- jimiž si jakoby zaplatíte jízdenku na vlek na tuto sjezdovku.

Bodů dosahujete například tím, že srazíte sněhuláka, projedete všemi brankami na cestě, tím, že se ani jednou nesrazíte s jiným lyžařem, tím, že vůbec dojedete do cíle a svým časem. Takže vidíte, že možnosti nahnat body rozhodně nejsou nějak omezené. Hra ale rozhdoně nepatří mezi snadné. Už od třetí sjezdovky se můžete začít potit - na trase budtete totiž potkávat čím dál tím větší množství překážek - kamenů, stromů - tedy těch přírodních, nicméně začnete potkávat i překážky technického rázu - například krátká jízda na boulích apod. Taková jízda na boulích je velmi zákeřná věc. Jak jistě chápete, velmi lehce se na ní dá spadnout. A stačí abyste spadli pětkrát a hra pro vásdefinitivně končí a vy můžete začínat znovu - pokud jste si ovšem předtím hru neuložili. Co se týče zpracování - nemám vůbec námitek. V menu hry vám hraje příjemná hudba, při jízdě zase slyšíte velmi povedené zvuky, které vám lyžařskou atmosféru jen ještě více přiblíží. A grafika? Grafika je velmi dobrá! Není zbytečně nafintěná, ale je zato velmi popisná a není nijak suchá. Rozhodně si na ni nemohu stěžovat. Xtreme Skier si rozhodně zaslouží, abyste si ho stáhli. A já jen dodávám, že určitě nebudete litovat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

jk | 09.10.03 v 14:28

Je to pekne uchylny protoze kdyz si to ulozite tak se vam to potom neotevre v ty samy pozici a mate uplne jiny skore.

Mareczech | 19.04.03 v 14:03

tohle je moc vostrá hra ale můžete mi někdo prozradit,jak se jezdí na těch debilních boulích???! diky


galerie