recenze

Steeplechase

Steeplechase

Většina z vás si jistě pod názvem dnešní hry představí gamesku s dostihového prostředí. Nebudu tedy chodit kolem horké kaše a rovnou řeknu, že máte pravdu. :) Jde o velmi kvalitní hru, která nemá žádné výrazné slabiny a navíc se hraje velmi dobře.
V poslední době začalo přibývat kvalitně zpracovaných her s originálním nebo alespoň zajímavým námětem. Já dnes přináším další takovou. Už z názvu je patrné, kde se celý děj odehrává. Dnes se stanete skutečně žokejem. Celé provedení hry je naprosto skvělé. Grafika hry je vskutku jednoduchá, ale přesně taková se do této hry hodí a působí velmi pěkným dojmem. Hudba, která vás doprovází při vlastním závodu je taktéž velmi příjemná a je dalším dílkem do perfektní mozaiky téhle hry. A tím třetím dílkem je až směšně jednoduché ovládání. Při závodě si vystačíte se šipkou doprava, což je běh a controlem, kterým přeskakujete překážky.Právě přeskakování překážek je zde tím nejdůležitějším. Podle toho, jak skočíte překážku se vám zvýší anebo naopak sníží rychlost. Záleží tedy na tom správném okamžiku pro skok, ale ten by se vám brzy měl dostat do krve. Někdy se vám může stát, že prostě váš koník překážu nepřeskočí. V takovém případě se můžete vrátit o kousíček zpět a rozběhnout se znovu, pak budete ale muset skákat velmi dobře, nebo už pole nedohoníte.Před samotným závodem si ještě vyberete barvu dresu a můžete též nastavit jména závodníku, tedy i to své. Celý závod také můžete sledovat jako divák, ale to rozhodně tak záživné není. Takže co dodat? Steeplechase je na výsost povedená hra a já vám ji vřele doporučuji.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Anonymous Adviser | 25.12.06 v 09:28

Si to stahnete ne?
Decka takovej ten bilej ctverecek pod kterym je uvedena velikost archivu. To je disketa - ikonka pro ulozit. To je takova vecicka, ktera se pouzivala pred deseti lety misto cedecek!
Tak klikni a uvidis co se stane... wow!

Denča | 25.12.06 v 08:17

Jak se to zapina

kikina | 14.08.06 v 13:09

chci to hrát

Erika | 26.07.06 v 13:05

proč to nejde zapnout?? a jak se to vlastně zapíná, nebo kde??

kristina | 14.07.06 v 11:13

nejde zapnout

Kačenka | 17.04.05 v 01:24

Já mám moc moc ráda koně takže jakmile o nich uvidím hru tak hned stahuju nebo hraju. Tahle je fakt supr, mě se líbí a je jednoduchá. Prosím kdyby jste měli jěště nějakou podobnou nebo i o koních jinou dali by jste mi vědět na mail ?? díky moc

ja | 02.08.03 v 20:34

juuuuuuuuuuu koniciiiiiiiiiiiiii

Pusinky | 18.10.02 v 21:19

už nemam plenky abych nepoznal dobrou hru , ale tahle stojí za veliký hov..
hodnotim to asi takhle :
- 9999%

Berti | 22.07.02 v 23:18

Osobne si to neberu,je to Tvoje vec a Tve hodnoceni,cau.

Ondra Szalonnás | 22.07.02 v 18:23

V první řadě chci říct, že za konstruktivní kritiku jsem velmi rád. Ano, máš pravdu, že dostihy asi nemohou být příliš záživný. Tahle hra rozhodně není na dlouhý hraní- ale to je přece u free her normální, ne? Je fakt, že skutečně mohlo být víc tratí (a delších). To je pravda. Zase ale musíme ocenit autorům jejich originalitu, protože moc free her s námětem dostihů není.
Pokud jsi stahoval z originální stránky, tak bys měl mít stejnou verzi...
No, dobře- máš pravdu, že pokud chceš hru soustavně tavit, tak Ti bude připadat horší a horší. Vyjádřil jses na 40%- já ale musím zůstat u svého hodnocení, protože co jsem řekl, nelze vzít zpět- to by tady pak nemuselo být hodnocení žádné. Ale neber si to osobně! Připouštím, že hra po dlouhém hraní nutně začne být stereotypní.
Díky za kritiku :-)
Ürčitě něco fajn přijde...A ještě díky za přání, taky se měj fajn!

Berti | 21.07.02 v 21:51

V prvni rade chci rict,ze jse skvele,ze jste nenechali muj prispevek bez povsimnuti a snazite se mi odpovedet.Za to slibuju na freegame svou pravidelnou ucast:-]Takze Ondro:Prvni vec je ta,ze jsem stahoval hru z jeji originalni stranky,protoze mi to odsud jaksi neslo.Ale nemyslim,ze by tim mela byt ta hra jina nebo se mylim?A ted k samotne hre:Souhlasim s Tebou,ze ma sve stranky vyvzeny,ale to je asi tak vse,co je na ni fajn.Co mi vadilo nejvic je nezazivnost hry.Uznej,drzet right arrow a tesne pred kazdou prekazkou zmacknout Ctrl,to je i na me,ktery jsem jinak k free hram tolerantni moc.Nedeje se tam nic vic.Staci mackat ten Ctrl a koukat,jak si vedou ostatni.Ale to je malo!!Mozna bych mel rict,co bych jako ocekaval,ze?Delsi trat,ve ktere musis kone nekdy i obratne zpomalit,abys ho neustval pred cilem,alespon nejaky turnaj,nevim,jak se tomu odborne rika:-]a v te verzi pro divaka jsme se jinak shodli.Musim vsak uznat,ze dostih jako hra asi jednotvarny byt musi,ale mam pravdu?Jestli budes mit chut,zkus sve prvotni hodnoceni,ktere jsem stejne jako Ty udelal i ja ve zbrklosti,prehodnotit.Odvolavam onech 30% a davam 40%,ale vic si to,podle me,nezaslouzi.Mej se Ondro...a pridej neco fajn!

Ondřej Szalonnás | 21.07.02 v 19:45

Pradon, torchu jsem se zamotal v té větě...ale chtěl jsem ještě říct, že ta hra má všechny své aspekty ve vzácné rovnováze a nedochází tak k tomu, že by např. grafika byla velmi povedená a ostatní stránky hry by byly silně podprůměrné. Navíc mi Steeplechase připadá i zábavná, byť to není na žádnou prázdninovou pařbu- ale to se u free her očekává, ne? Berti, napiš mi, co se Ti na hře nelíbí.

Ondřej Szalonnás | 21.07.02 v 19:41

Uznávám, že hodnocení jsem hru možná trochu nadhodnotil, rozhodně ne však o 60%. Mně se ta hra velmi líbí.

Berti | 21.07.02 v 15:57

Hynku,samozrejme chapu,ze je to nazor redaktora,freegame mam rad,podivam se sem kazdej den,ale tohle je prece vysoce neobjektivni.Je to nazor,ktery bych mel rad vysvetlen,ne vazne,zahraj si tu hru a dej mi vedet,jak bys ji hodnotil Ty.To by me zajimalo,protoze 95%,kteryho tady nedosahujou jinak docela dobry hry,je uplne mimo,takze zkus hodnotit Ty...jinak ted jdu hlasovat...

Hynek Žalčík | 21.07.02 v 14:01

Berti, hodnoceni je nazor redaktora, ktery se muze lisit od tveho, to je jasne, ne? Proto tu jeste funguje "Vase hodnoceni", kde muzete hlasovat vy, ctenari. Koukam, ze jsti tak neucil, takze ti je to jedno ne?

Berti | 21.07.02 v 01:32

Hele,to nechapu,ze to hodnotili tak dobre,vzdyt to uplne za nic nestoji.Andrew,nehrali jsme jinou verzi?To je prece strasny...


galerie