recenze

Bum!

Bum!

Další "rychlokvaška" od známého produkčního trojčlenného týmu LKG je zde a tentokrát se jejich projekt opět nestydí za svůj neotřelý název - BUM! Mnozí z vás si jistě teď říkají, jakou hru si představit právě pod tímto jménem. Více vám přiblížím v dnešní recenzi.
Jde o odpálení mostů? Naplánování teroristické akce? Nebo se snad musím stát tajným agentem, abych zabránil celosvětové válce? Omyl přátelé - není to ani jedno ze zmiňovaných, nicméně výbuchů si v této hře užijete více než dost!

BUM! vychází ze známých principů. Máte hrací plochu na které lítá hromada čtverců - vaším úkolem je jeden z nich odpálit a to tak, aby vytvořil pokud možno co největší řetězovou reakci. K dispozici máte celkem čtyři módy a ty se od sebe právě stylem řetězových reakcí liší.

V módu standard máte za úkol zničit na jedno odpálení co nejvíce kostiček kolem sebe. V expert modu se musíte zaměřit na to, abyste odpálili pokud možno úplně všechny na jednu ránu. Přežij! vám zase ukáže, že není radno si zahrávat s jednou kostičkou navíc - ta totiž naopak od ostatních nesmí za žádnou cenu bouchnout. Nakonec si můžete vychutnat mód invaze - který je dle mého nejpovedenější. Kostičky, které začnou padat se nesmí dotknout dolní linie a to ani svým výbuchem. Je to dobrý nápad a je z celé hry nejoriginálnější.

Graficky hra moc vyvedená není. Je to prostě oddechovka a musíme se smířit s tím, že LKG mělo takový záměr - tudíž to není negativní stránka celé hry, ale je pravda, že mohla být lepší. Hudba, sice je jen jedna, je naprosto skvělá. Mě si získala a hnala mě ihned od prvního spuštění k větším a větším nahrání skóre.

Hru BUM! doporučuji všem, kteří mají rádi klasické logicko-akční hříčky a nehledají něco duchaplnějšího. Výborně se přitom člověk totiž odreaguje.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Bum! Bum! Bum!