recenze

Flip-Flap

Flip-Flap

Vše co jste chtěli vědět o práci převozníka, ale báli jste se zeptat. Ve Flip-Flap totiž bude převoz beden na denním pořádku a pokud to nebudete dělat pořádně, můžete se těšit na opravdu ne zrovna příjemná slova kapitána Suritána.
Fiolasoft je tým, který má velmi široké pole působnosti. Kromě tvorby her se někteří jeho členové věnují například správě webu Velkej Chytrák (ten díky několika nepříjemnostem sice v současné době neběží, nicméně aktivně se pracuje na nové verzi a všechno nasvědčuje tomu, že opět půjde o kvalitní projekt), moderování pořadů nebo třeba tvorbě dalších aplikací. Jejich záběr je skutečně široký, avšak celková kvantita jde naštěstí ruku v ruce s kvalitou, která je téměř vždy na velmi vysoké úrovni. A ani Flip-Flap není výjimkou.

Původně mělo jít o hru, jejíž dokončení se plánovalo ve velmi krátkém čase. Už od počátku se pak plánovalo nasazení fyzikálního enginu, který měl dodat hráčům ještě větší zážitek. Vše se bohužel trochu zkomplikovalo a tak jsme si museli na finální verzi trochu počkat. Musím ale říci, že se to rozhodně vyplatilo. Nejenže nechybí ona slibovaná speciální fyzika, ale autorům se podařilo skloubit lehce neotřelý námět s naprosto povedenou hratelností a celkově výborným zpracování. Jako celek tak máme hru, která má velmi výbornou atmosféru a nepochybuji o tom, že vás udrží u monitorů velmi dlouhou dobu. A to říkám i přesto, že počet levelů není zrovna příliš vysoký. Variabilita všech možností zaručuje, že se možná k jednotlivým úrovním budete vracet ještě nějakou dobu poté, co je dohrajete. A když náhodou vás omrzí, není nic jednoduššího, než se trochu prohrabat v menu a najít si speciální doplňky v podobě přídavných módů. V nich musíte splnit speciální úkoly a většinou se hraje na čas, takže musíte být velmi přesní a hlavně rychlí. Slovo většinou jsem použil zcela záměrně, protože je zde ještě možnost zcela volné hry, kdy nejste ničím limitování a můžete se opravdu skvěle vyřádit. Jde tak o výbornou možnost pro trénink.


Pojďme se ale věnovat samotným misím a jejich hlavní náplni. Základní pointa je v tom, že vy sám jste převozník a s pomocí mírné buzerace vašeho nadřízeného, kapitána Suritána, jste vedení k tomu, abyste se naučili co nejrychleji a nejlépe přepravovat zásilky po moři. Chyby jsou nepřípustné, a pokud se vám stane nějaká nešťastná událost, můžete rovnou počítat s tím, že daný level budete opakovat. Naopak čím rychlejší budete, tím můžete snadno pomýšlet na medaili. Možná vám jejich zisk bude připadat jako samozřejmost, ovšem už několik prvních úrovní by vás mělo vrátit zpátky na zem. Než získáte potřebnou praxi, nějakou tu sekundu navíc vám to asi zabere. Musíte myslet na to, že náklad by měl být postaven tak, aby se za žádnou cenu nestřetly dvě stejné barvy. A to ani v případě, kdy se celá loď dá do pohybu. Právě v těchto chvílích totiž často nastává to největší napětí, protože fyzikální zákony platí neúprosně a někdy se prostě stane, že náklad se rozsype a vy tak budete muset danou úroveň restartovat. Obtížnost je poměrně vyrovnaná, nepochybuji o tom, že když budete chtít, hru bez problému dohrajete.

O Flip-Flap lze mluvit jen pozitivech. Ano, možná namítnete, že počet levelů je malý, ale vzhledem k ostatním možnostem to jako závažný nedostatek nevidím. Vše je velmi veselé, pozitivní a je skutečná radost titul hrát. Jako třešničku na pomyslném dortu považuji dabing. A to nejen ten v češtině, ale i v angličtině. Tak stahujte, podobné hry tady nemáme každý den.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Flip-Flap Flip-Flap Flip-Flap Flip-Flap Flip-Flap

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce