recenze

Burgermania

Burgermania

Myslíte si, že pracovat u McDonalda je jednoduchá, monotónní práce? Tato hra vám dokáže pravý opak, protože udělat pořádný hamburger může být někdy pořádná věda. Obzvlášť, když existuje tolik druhů a jen jeden je ten správný…
Věřím, že ne všichni mladí lidé mají to štěstí být redaktorem Freegame.cz a mít tak zajištěný dostatečný finanční příjem, hardwarové novinky pro svůj počítač každý měsíc, služební notebook, a to vůbec nemluvím o nejrychlejším dostupném připojením k internetu a nejnovějších hrách ještě před datem oficiálního vydání. Nepatříte-li tedy mezi těch pár šťastlivců, kteří se skrývají za položkou „O nás“ v menu, jistě jste někdy zkusili na vlastní kůži nějakou tu letní brigádu, aby bylo o prázdninách co utrácet. Pokud jste byli při hledání příležitostné práce méně úspěšní skončili jste třeba s krumpáčem v ruce někde na stavbě budoucího Tesca, ale když jste naopak zavadili přeci jen o špetku pověstného štěstí mohli jste pracovat například v některé společnosti zabývající se občerstvením. Smažit hranolky nebo vyrábět burgery. A buďte si jistí, že vyrábět hamburgery to je věda. Myslíte, že ne? Burgermania vám dokáže, že stát za pultíkem legendárního McDonalda je větší dřina než by si mohl kdekdo myslet.

Jak lze z úvodu a samotného názvu hned pochopit, obsah hry se točí kolem někým milovaných a někým nenáviděných artefaktů rychlého občerstvení – hamburgerů. V Burgermanii se vtělíte do role začínajícího brigádníka, který má za úkol vyrábět hamburgery (přemýšlel jsem nad tím, jak tuto pozici lépe nazvat – kuchař? kompletovač hamburgerů? – v případě nějakého nápadu prosím napište do diskuze dole, tahle informace by mě totiž opravdu zajímala). Po spuštění hry vám doporučuji otevřít sekci „RECIPES“ neboli recepty, kde se dočtete o složení druhů hamburgerů, které vaše firma vyrábí. Recepty jsou na první pohled snadné, ale až přijdete k pultíku, zaručuji vám, že si vše pamatovat nebudete. Celkem se musíte naučit vyrábět tři modifikace – klasický Hamburger, Cheesburger a místní specialitu TeriYaki Burger. Po dostatečném studiu složení se vraťte zpět do menu a spusťte samotnou hru. Na obrazovce se objeví časový limit, požadavky zákazníků a v horním okně všechny dostupné ingredience – housky, plátek masa, plátek tvrdého sýra, cibule, okurka, list hlávkového salátu, kečup, majonéza, hořčice, TeriYaki omáčka a tři různé vlaječky pro tři druhy burgerů. Nad tím vším máte naprostou kontrolu a volnost uspokojovat hladové zákazníky, kteří přijdou zanedlouho po startu. Objednávkový list se plní požadavky a vy musíte klikáním na jednotlivé suroviny stavět hamburgery jeden za druhým a to dostatečně rychle, abyste splnili všechny zakázky. Důležité je, aby ingredience byly vrstveny ve stejném pořadí, jaké jste se naučili v receptech, to znamená, že nejprve musíte vzít spodní díl housky na něj umístit maso, na maso teprve plátek sýra, poté okurky, cibuli, atp. atd. až nahoru zapíchnete příslušnou vlaječku, můžete se pustit do dalšího. Celá hra je omezena časovým limitem 500 vteřin, během nichž byste se měli snažit vyrobit co nejvíce hamburgerů. V diskuzi se můžete svěřit jakého skóre dosáhli. Já osobně jsem v roli „kompletovače“ příliš úspěšný nebyl a mé nejlepší skóre se pohybovalo někde kolem 50 burgerů.

Grafika a zpracování zvuků je vcelku obstojné, když se vezme v potaz jednoduchý princip hry, který je založen v zásadě pouze na klikání. Kdyby autor trochu rozšířil dobrý nápad této hříčky, hodnocení by jistě stouplo přes 90%, takto se Burgermania spíše řadí mezi tituly jako Pie Bill Gates - tedy rychlost a postřeh je to hlavní. Ale abych nezapomněl, může vám pomoct při hledání vaší příští brigády. Tak hodně štěstí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

kikinova | 18.09.04 v 12:22

No já jsem to nehrala ale vypadá to dobře§

miras1 | 25.08.04 v 21:18

ujde to

Ondřej Pohorský | 16.08.04 v 21:30

Jsi prostě dobrá...

Lenny | 16.08.04 v 14:05

Ja jich udelala 60 ale hrala jsem to jen chvilinku ;)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce