recenze

Oddcraft

Oddcraft

Nesmírně vesmírná arkádka se spoustou nepřátel, meteorickými roji , zrádnými planetkami a dalšími vychytávkami. Úkol je jasný: Váš větroplach musí zachránit kosmos, tak se chopte řízení…
Právě se nacházíte v nejvzdálenějším sektoru galaxie ODD-Z-47 a všude kolem jsou jen a jen nepřátelé. Pomoc je v nedohlednu a domovská stanice od vás čeká, že se vrátíte zpět a pomůžete jim v boji proti nepřátelům.

Co tedy uděláte? Nasednete do své kosmické lodi, zažehnete trysky a vydáte se na cestu skrz vesmír, abyste ukázali všem slizkým ufounům, zač je toho loket :-) Jakmile spustíte hru, ocitnete se v základním menu s několika možnostmi. Můžete zde rovnou spustit novou hru, ale také se podívat na tabulku vítězů, přečíst si příběh o tom, jak jste se dostali do té šlamastyky, změnit ovládání nebo nahrát si místo, kde jste minule skončili. Po volbě Start new game začínáte s primitivním větroplachem v prvním levelu. Po obrazovce se můžete pohybovat šipkami ve všech čtyřech směrech, přičemž vám neustále se pohybující hvězdy v pozadí dávají důkaz o tom, že letíte nesmírnou rychlostí kupředu.

Odshora obrazovky proti vám létají a různě manévrují nepřátelské lodě. Střílíte pomocí levého Alt. V prvních kolech je zničení protivníka primitivní, ale s narůstajícími levely se obtížnost samozřejmě zvyšuje (pro někoho až příliš rapidně). Během každé úrovně se navíc nejméně dvakrát stane, že vám cestu zkříží meteorický roj, což není nic příjemného. Balvany létají po obrazovce zprava doleva a jestliže o jediný byť jen zavadíte, ihned vybuchnete. Pokud se vám podaří zasáhnout střelou nějaký kámen, tak se na jeho místě objeví vždy jeden z bonusů. Těmi mohou posilněné štíty, lepší zbraně, nebo dokonce i život navíc (začínáte se třemi). Na konci každého levelu, když zničíte všechny nepřátele a ve zdraví prokličkujete meteority na vás čeká přistání na povrchu některé planety. Obrazovka se změní a vy uvidíte ve spodní části povrch planety a nad ním váš stroj, jak se pomalu snáší dolů. Pomocí šipek se snažíte korigovat jeho směr, a obzvlášť velký pozor musíte dát na vítr.

Přistát na maličké rampě není nic jednoduchého, ale když se to povede, postupujete do dalšího kola s vylepšeným letadlem. Grafika Oddcraft je pěkná a díky bonusům a přistáváním na planetkách po konci každého levelu není hra monotónní. Zvuky jsou též vyvedené. Tato vesmírná hříčka nepozbývá originalitu a dobrou míru hratelnosti. Oddcraft můžu vřele doporučit!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce