recenze

Comet Fighter

Comet Fighter

Pilotovat kosmickou loď může být docela zábavné. Hvězdy všude kolem, za zády iontový pohon a nekonečný vesmír. Jednoduše idyla. Jenže všechno se změní, jakmile se přiblíží první překážka…
K tomu, abyste udělali jednoduchou vesmírnou arkádku, která bude zapadat do průměru toho moc nepotřebujete. Místo krajiny vezmete černočerný vesmír (sem tam hvězdu), nějaký ten obrázek vaší lodě, flotily nepřátel a společně s dobrou znalostí programovacího jazyku můžete poměrně rychle přidat dalšího bratříčka do rodiny „nesmírně-vesmírných“ her. Ale co když budete chtít být originální? Máte vůbec šanci uspět a stvořit v domácích podmínkách něco nového? Comet Figther je důkazem toho, že to lze. Místo krvežíznivých nepřátel nekončící pás asteroidů, namísto 2D pohledu trojrozměrné prostředí a dobrá akční gameska je na světě. Tak se pojďme trochu proletět…vesmír čeká.

Nekonečné dálky meziplanetárního prostoru možná vypadají na první pohled klidně, a obzvlášť pokud tisíce světelných let kolem není jediného nepřítele. Jenže, i vesmír má svá úskalí a těm je radno se vyhýbat. Začíná to červími tunely, antihmotou a končí černými dírami a smrtícími pásy asteroidů. Přesně na ty vsadili i tvůrci Comet Fighter a po spuštění hry jste proto právě vy ten neohrožený kapitán kosmického stroje, který nešťastnou náhodou vlétl do jedné takové šlamastiky. Ručička tachometru se pohybuje těsně pod rychlostí světla a letících kamenů je čím dál víc. Vyhnout se nelze, plazmová děla jsou nefunkční, a proto nezbývá nic jiného než začít kličkovat a snažit se přežít.

To je přesně to, oč tu běží: Kdo vydrží nejdéle vyhrává. Meteory nemůžete nijak zničit, jen kormidlujete svůj větroplach po obrazovce a vyhýbáte se ostrým kamenům. Těch je zpočátku velmi málo, ale čím více se dostáváte do středu meteorického deště, tím rychlejší potřebujete reflexy. Když do vás kámen narazí, tak ještě nemusíte zoufat, protože vaše loď je technickou lahůdkou budoucnosti a její ochranné štíty vydrží náraz pěti asteroidů. Ten šestý už bohužel neuvidíte. Během hraní se na horní liště okna neustále přičítá skóre a pokud vydržíte naživu dlouhou dobu, tak se nakonec zapíšete do tabulky vítězů.

Konečné zhodnocení je veskrze kladné, neboť se podařilo vytvořit zajímavou akci, která nepostrádá chvilky adrenalinového napětí a určitě potěší všechny fanoušky Star Treku. Grafika je průměrná a když budete hrát déle než deset minut, tak vás z ní začnou určitě bolet oči, ale větrem ošlehaní kosmičtí piloti si jistě nebudou stěžovat a dovedou svou loď i s posádkou šťastně k cíli. Až ke hvězdám.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce