recenze

Cow Wars

Cow Wars

Víte, že mimozemšťané kradou krávy? Je to tak, ve vesmíru se pohybuje spousta civilizací, které prahnou po našich pozemských přežvýkavcích. Hlavní myšlenka dnešní super-bláznivé arkádky je přinejmenší originální. Určitě čtěte dál…
Už sám název „Kraví války“ dává znát, že v této hříčce opustíme pevnou půdu reality a o bláznivé nadpřirozené jevy nouze nebude. A co patří mezi jevy nanejvýš nadpřirozené? Samozřejmě je to UFO, a když už se o mimozemšťanech bavíme, tak bych měl dodat, to, co jsem do chvíle než jsem spustil Cow Wars ani netušil. Oni totiž ti tajemní zelení mužíčci rádi kradou krávy. Létají vesmírem a kde mohou ukradnou nějakého toho přežvýkavce do své lodi na genetické pokusy nebo něco podobného. Strašné, že. Je tedy jasné, že vesmír začal přicházet o dojnice a časem chtě, nechtě muselo dojít i na naši,krávy obývanou planetku. UFO otočilo kormidlo na Zemi. Pozemské kravičky, bojte se!!!

Byť se to může zdát nelogické ve hře Cow Wars nebudete zastupovat lidi, nebo ochránce naši planety, ale zlodějské mimozemšťany. Po spuštění se octnete v menu, kde si můžete vybrat zvolit jednu ze tří obtížností, nebo se podívat na tabulku vítězů. S dalšími sekcemi tvůrci šetřili, takže žádné volby nastavení, nebo Credits nečekejte. Vše je dětsky jednoduché. Poté, co si zvolíte obtížnost, jste vhozeni ihned do centra dění. V jednotlivých obtížnostech se liší vždy krajina, v níž se pohybujete, ale několik základních věcí, které vám nyní popíšu, zůstává stejných. První z nich je mateřská loď, z které vidíte navrchu obrazovky pouze jakýsi vstupní „trychtýř.“ Z toho na začátku vyletí váš létající talíř. Ten ovládáte pomocí šipek a žádné střílení nebo speciální funkce neumíte. Zato věc, který umíte na jedničku, je sbírání krav.

Ty chudinky se nic netušíc pasou úplně dole na zeleném trávníčku a stačí, když do jedné z nich jednoduše shora narazíte, nebo spadnete a ona se ocitne ve vašem talíři. S tímto nákladem se potom musíte vrátit rychle nazpět do vaši mateřské lodi a spěchat pro další a další krávy. Ano, pochopili jste, to o co tu běží, je nalovit, co největší počet dojnic. Aby to ale nebylo zas tak jednoduché, tak vám váš lov komplikují dva typy nepřátel. Prvními z nich jsou vojáci, jež chodí po zemi a střílejí kolmo nahoru. Nemohou střílet pod jiným úhlem než devadesát stupňů, což je skvělé, ale jejich počet se během hraní nepříjemně zvyšuje. Dalšími nepřáteli jsou letadýlka, které létají zprava do leva po obloze. Ti vás sice nezabijí, ale pokud máte na palubě krávu, srazí ji dolu a ta chuděra se rozplácne na zemi. To je celé. Jednotlivé obtížnosti se liší prostředím, takže v nejtěžším levelu máte mnohem složitější cestu zpět do mateřské lodi.

V Cow wars máte pět životů, zobrazených v levém horním rohu a vedle nich je zobrazeno počítadlo s počtem bodů.Grafika je nádherná, vše je hezky namalované a pohyb létajícího talíře nepozbývá dynamičnosti. Každý level má jiné hudební podmalování a mezi spoustu doprovodných zvuků patří například hojné bučení. Páni programátoři z Toothpaste cutter software to prostě umí…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce