recenze

Virtual Lawn Hunter

Virtual Lawn Hunter

S blížícími se Velikonocemi se začínají objevovat hry s touto tématikou. Po tématech lehce otřepaných zde máme i náplně lehce neotřelé, které vás ale naopak dokáží velmi pěkně potěšit. Vítejte ve světě Virtual Lawn Hunter!
Tedy ve světě, kde se prakticky nemožné stává možným. Jistě si vzpomínáte na velmi originální variaci klasického hada s názvem Virtual Lawn Mower, kde se náplň velmi zřetelně podobala klasice. Ovšem s tím rozdílem, že jste místo hada, žížaly a jiné podobné havěti, ovládali jednu ze tří sekaček a na místní zahradě jste se museli vypořádat s místními škůdci, což ne vždy bylo úplně jednoduché. Bohužel i přes svoji originální stránku, měl titul několik slabších míst, a tak jste museli celkem rychle překousnout lehce stereotypní prostředí.

I když se dnešní kousek jmenuje trochu jinak, na rovinu vám musím prozradit, že zásadní nedostatky se autorům odstranit nepodařilo, a tak se opět ocitáte ve staré známé zahradě a snad by se i zdálo, že je titul naprosto totožný se svým předchůdcem. Není tomu ale tak. Hlavní změnou, s níž se zde setkáte, je přítomnost velikonočních kraslic, a to v množstvím větším než velkém. Úkolem je všechna tato malovaná vajíčka lokalizovat a patřičně s nimi naložit, tedy zlikvidovat. Odměnou vám bude jak prodloužení vašeho kolosu, tak i postup do další úrovně. Vzpomenu-li si na nedávný Caterpillars - The Revenge, musím konstatovat, že lokalizace jednotlivých kraslic je, díky přítomnému radaru, naprosto bezproblémová a neměl by být problém obohatit se o celkem slušný počet bodíků. V čem naopak dnešní kousek oproti Caterpillars - The Revenge zaostává, je již zmíněné prostředí, které je převzato od staršího bratříčka. Na jednu stranu se není čemu divit, vždyť hra se přeci odehrává v „kůži“ sekačky, takže neposečený trávník je ideální prostředí, na tu druhou ale neustálý pohled na stejnorodé prostředí v tomhle podání časem omrzí i ty nejotrlejší zahrádkáře.

Pojďme se nyní věnovat samotným strojům. Ty jsou zde opět tři, z toho můžete ovládat dvě klasické ruční kousky a jeden malý traktůrek. Všechny se liší opět třemi charakteristickými vlastnostmi – rychlost, akcelerace a schopnost zatáčení. Jistě si možná nyní říkáte, že si vystačíte s málem, ovšem časté manévry vás přesvědčí o opaku. Pro který model se rozhodnete, tedy bude záležet pouze na vašem v kusu. Pro doplnění jen dodávám, že už zpočátku můžete vybírat mezi všemi třemi modely a nemusíte projet určitý kus hry, abyste si mohli dopřát nové kousky. Mluvilo se zde o stejném prostředí jako u předchůdce. Autoři se přesto trochu více snažili a hru okořenili o nové prvky. Na travnatém porostu tak můžete najít velice zajímavou flóru a hledaní vajíček se tak stane velmi zajímavou zábavou. Pokud ale znáte původní Virtual Lawn Mower jako své vlastní boty, grafika dnešního kousku vás bohužel nějak extra nadchne jen opravdu ztěží. Hratelnost je naštěstí i tak pohodová, takže se nemusíte obávat, že by vás titul zničehonic začal nudit.

Přesto nelze označit hru za nějak extra přínos. Až na pár vyjímek, se pořád jedná o starý dobrý Virtual Lawn Mower. Pokud jste ho nehráli, pak vám dnešní kousek bez váhání doporučuji. Je-li situace opačná, pak vám nemůžu zaručit případné zklamání. Vzhledem k faktu, že zítra naplno propuknou Velikonoce, se jedná o zajímavé zpestření a nemáte-li co dělat, pak klidně a bez ostychu stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Virtual Lawn Hunter Virtual Lawn Hunter Virtual Lawn Hunter Virtual Lawn Hunter Virtual Lawn Hunter