recenze

The Oracle

The Oracle

Pokud předpokládáte, že vám dnes přinášíme novou verzi známého databázového systému, pak bohužel předpokládáte špatně. The Oracle je totiž adventura jako vyšitá a díky naprosto výbornému zpracování máte pocit naprosté realističnosti.
Vše je totiž zpracované z naprosto výborných fotografií. Musím se vám přiznat, že jsem velmi dlouhou dobu srovnával s dnešním titulem hry jako Ramonovo kouzlo anebo Přítmí, což byly velmi stařičké adventury, z nichž jedna vyšla jako komerčka a druhá jako fandovský projekt několika redaktorů z jednoho nejmenovaného časopisu a jejich Přítmí se pak objevilo jako příloha na CD nosiči. The Oracle ale oproti výše popsaným titulům nabízí zcela jiný požitek. Zatímco Ramonovo kouzlo bylo spíše pojato jako sci-fi, Přítmí naopak vynikal svou pochmurnou stránkou.

The Oracle pak nabízí pohled do zcela běžného světa. Příběh začíná na adventuru poměrně tradičně. Jednoho krásného dne vám na záznamník přijde vzkaz a vy se prostě vydáváte do světa zjistit, jestli na slovech ve vzkazu bylo alespoň trochu pravdy. Možná to ani netušíte, ale začíná pro vás jedno z nejzajímavějších dobrodružství poslední doby. Navštívíte poměrně hodně prostředí, setkáte se s mnoha lidmi a budete muset vyřešit spoustu hádanek. Zpočátku jsem si říkal, že v tomhle bude kámen úrazu. Když si to vezmete, tak všude kolem vás je jen fotorealistické prostředí a v něm se opravdu špatně hledají předměty, a tak jsem si říkal, že dohrát tento kousek bude nadlidský úkol. Naštěstí jsem v menu objevil šikovného pomocníka, která vám vždy lehce nastíní, jakým směrem byste se měli vydat a co zhruba budete muset udělat. Rázem se vše zjednodušilo a gameska se hrála mnohem lépe.

Nerad bych zde ale tvrdil, že vás autoři takto chtějí vést za ručičku. Později bude tato nápověda velmi stručná a protože lokací je více než hodně, budete muset potrápit své mozkové závity pořádně. Pojďme se ale věnovat oblasti zpracování. Jak již bylo řečeno, zde autoři odvedli pořádný kus dobré práce. Fotky mají bohužel tu nevýhodu, že je vše statické, takže se zde vytrácí jisté kouzlo. Na druhou stranu nelze tvrdit, že se bez toho neobejdete. Podobných her totiž mnoho není a rozhodně se musí ocenit snaha autorů o alespoň trochu inovační postoj. Bohužel se tyto vychytávky musely na něčem podepsat. Zde to je hlavně celková velikost archívu. Není sice nějak závratná, přesto modelářům může způsobit jisté komplikace. Přesto The Oracle nemůžu nic jiného než jen doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Luci | 31.08.06 v 19:39

Prosimvas, kde najdu v Portugalsku rybare????????????????????????

KaiN | 16.07.06 v 08:04

Derzee: Na útesu pod "bleskosvodem" vlož do díry železnou kouli, která tam trčí ze skály. Pak se vrať do hotolu a přespi tam. V noci bude bouřka a vykoná své. Odlitý klíč vyšťouráš nožem... (A máš samozřejmě pravdu, ten klíč je od dveří v jeskyni.)

Derzee | 11.07.06 v 18:28

:-((( vypadá to, že i přes snaživou pomoc pomocníka se nemůžu hnout dál... nevíte někdo, jak se dostat ke klíči, který by se asi měl strčit do díry v jeskyni pod majákem? díky :-)


galerie

The Oracle The Oracle The Oracle The Oracle The Oracle

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce