recenze

Hank XS

Hank XS

Právě dnes vám přinášíme další počin od známé společnosti Phenomedia AG, s nímž se hodlá ukázat v co možná nejlepším světle. Hlavní roli tentokrát obsadil sympatický krtek, pro něhož vůně nerostů znamená mnohem více, než vlastní život. Podpoříte ho?
Phenomedia AG a kreativita! Tak přesně díky této kombinaci jsme byli v posledních letech zásobování kvalitními počítačovými hrami, s nimiž se tato známá společnost snažila ukázat v co možná nejlepším světle. Vše započal skvělý Moorhuhn, díky němuž vznikla nezapomenutelná série, ve které o zabíjení slepic a spoustu zábavy rozhodně nebyla nouze. O něco později potom přišly další tituly, s nimiž přišla další várka nezapomenutelných postav. Mám-li některé z nich jmenovat, pak bych nerad vynechal takového Svena, Moorfrosche, Kröta či třeba Schnappiho. Dneska tu ale pro změnu máme Hanka a mojí milou povinností je vám o něm říci pár slov. Pojďme tedy bez zbytečných řečí rovnou na věc.

Co hra od Phenomedia AG, to změna prostředí. Tentokrát na řadu přišlo podzemí, kde se budete muset vžít do role již zmíněného Hanka. Jedná se o krtka, jehož hnacím motorem je kromě vůně hlíny také vůně některých nerostů, zejména těch, se kterými se v dnešní době dá velice slušně obchodovat. Na mysli mám samozřejmě zlato a jiné další rubíny, které jsou v této hře téměř na každém vašem kroku. To ostatně bude i vaším úkolem a vy, chcete-li se podívat do dalších levelů a nasbírat slušné score, budete se muset zaměřit právě na sběr těchto nerostů, zejména pak na zlato, jež vám dovolí otevřít bránu do nové úrovně. V každém levelu totiž máte předem stanovený počet zlata, který musíte splnit. To ovšem zdaleka není vše. Kromě něj totiž můžete narazit i na další objekty, jež vám neustále zvyšují vaše score, což, jak už bývá u her od Phenomedia AG zvykem, by mělo být vaší prioritou, neboť tato hra je opět pouze osekanou verzí, a tak se bohužel podíváte do velmi malého počtu lokací.

Samozřejmě nebudete na scéně sami. Kromě vás se v levelu bude nacházet i několik dalších postaviček, z nichž většina budou nepřátelé. „Kamarády“ lze spatřit pouze v jistých masérech, kteří nejen že jsou neškodní, ale velmi často vám pomohou. Chodby v podzemí totiž bývají velmi často zavalené kamením a právě tyto postavičky se o vše postarají a velmi často vám vše zprůchodní. Bohužel narazíte i na nepřátele. Nejčastěji to budou šedivé potvůrky, jež se vás budou snažit nabrat kopím. Kromě nich narazíte i na nesmrtelné dráčky, kteří se vás budou snažit zahubit svým ohněm a vy tak můžete přijít o jeden ze tří životů, které na začátku dostanete k dispozici. V každé lokaci si ale můžete pomoci tím, že najdete pistoli, s níž můžete nezbedné potvůrky zlikvidovat a vylepšit si score nějakým tím bodíkem. Přijdete-li totiž o všechny vaše životy nebo v lepší případě hru dohrajete, pak si bez větších problémů můžete plod vašeho snažení zvěčnit v položce High Score.

Co se týče technického zpracování, tak zde je na tom hra poměrně dobře. Vizuální stránka je slušná, stejně jako ta hudební a zvuková. Místy se mi ale zdálo, že engine není nějak zvlášť dobře optimalizovaný, zejména při pohybech postavy, kdy se mi místy hra jemně cukala. Je ale dost možné, že to je problém pouze na mém počítači. Pojďme si to tedy nějak celé uzavřít. Máme zde novinku z dílny kvalitního tvůrce, která má velice zajímavý námět, jenž se trochu podobá legendárním Boulder Dash. Po čase se sice dostaví lehký stereotyp, ale to vůbec nevadí. Máte-li tedy tento typ her rádi a nechcete si nechat ujít žádnou novinku z dílen Phenomedia AG, pak rozhodně stahujte. Velikost souboru je bohužel trošku větší, takže patříte-li do zbylé skupiny lidí, pak raději nechám vše na vás. Já vám jen mohu zaručit, že o slušnou porci zábavy rozhodně není nouze.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

lenka | 26.09.07 v 17:18

AHOJ
Jestly někdo to má plnou verzy tak mi to pls pošlete na email tady je lpeslova6@seznam.cz

no coment | 17.12.05 v 20:00

Dá se stáhnout přes programy na sdílení souborů.(např. eMule,..

Markus | 15.10.05 v 12:10

Celou hru si můžeš akorát koupit za 5 euro(Nevím tu cenu jistě) na stránkách Phenomedie AG a nebo si udělej výlet do německa:)

Alča | 27.08.05 v 10:34

Hra je super. Moc se mi líbí. Nevíte někdo kde jí sehnat celou? Díky.


galerie

Hank XS Hank XS Hank XS Hank XS Hank XS

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce