recenze

Spelunky

Spelunky

V této sympatické gamesce se možná budete cítit jako Indiana Jones, prozkoumáváte totiž zajímavé lokace kdesi v podzemí. Čeká vás mnoho nástrah a záludností, které překvapí i ty největší dobrodruhy…
Autorem dnešní vynikající plošinovky je Derek Yu, jenž jr dobře známý díky několika povedeným titulům. Za všechny stačí jmenovat geniální stovkový Eternal Daughter.

Spelunky se může směle řadit po bok výše zmíněným kouskům. Stáváte se lovcem pokladů, který se ve stopách svého otce vydává do obrovského jeskynního komplexu plného cenností ale i nebezpečí a pastí. V základní výbavě najdete bič, lano a několik bomb. Lokace jsou náhodně-generované, takže se při každém pokusu o co nejlepší úlovek musíte potýkat s úplně novými levely. Nutno dodat, že jsou obvykle velmi dobře hratelné a nápadité. Čeká vás klasické jeskynní dobrodružství, jež vám znepříjemňuje zákeřná havěť – hadi, netopýři, pavouci a další filutové. Terén je zničitelný, často musíte třeba hodit bombu a využít nových možností. K hráčské spokojenosti přispívá spousta nápadů – kupříkladu obchody, kde můžete zakoupit nějakou tu vypečenou pomůcku k vaší cestě, nebo dívky žebrající o pomoc. Jako správný gentleman byste je neměl nechat na holičkách a vzít s sebou. Dívka vás navíc sladce odmění. Spoustu předmětů můžete vzít a hodit, ostatně i křehkou ženu lze použít jako zbraň proti netopýrům. :-)

Vše se odehrává v sympatickém pixelartu doplněném o zpočátku dobře poslouchatelné melodie. Po pár pokusech mně ale pomalu začaly lézt na nervy. Touha získat co nejvíce bodů za sbírání pokladů a další úkoly ale byla silnější, a tak se stále pokouším dosáhnout co nejlepšího výsledku. Spelunky navíc ještě není ve finální verzi, přesto rozhodně stojí za doporučení. Vynikající bonbónek na závěr roku – neváhejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

PavelH

PavelH | 08.05.20 v 00:55

Dobrá hra

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 01.07.17 v 17:52

taková oddychovka bych řekla


galerie

Spelunky Spelunky Spelunky