recenze

Sodajunky 1& 2

Sodajunky 1& 2

Jednoduchá hopsačka, kterých najdete tisíce, řeknete si možná. Přesto je ale Soda Junky něčím svá a zabaví. Čeká na vás mnoho levelů se spoustami nepřátel určených k zabití a to rovnou ve dvou dílech hry šířených v jednom balíčku. Nemyslete si, že my redaktoři píšící o freewarovkách nesledujeme komerční profesionální scénu a moderní herní trendy, je tomu právě naopak. Jelikož free gamesy hrajeme poměrně dost často, je pro nás svět komerčních games jakousi formou relaxace, abychom se neutopili v množství free softwaru, který je nám autory denně předkládán. Já jsem se teď ale několik dní snažil dohrát jednu komerční real-time strategii (kterou jsem si nedávno pořídil v e-shopu) tak vehementně a přesto neúspěšně, že jsem se každé ráno kolem třetí odplazil do postele a během několika sekund usnul totálním vyčerpáním. Když jsem ji konečně dohrál, několik dní jsem si dal s pařením pauzu a pak se šťastně vrátil k free gameskám, které jsou často o poznání jednodušší. Hra Soda Junky, kterou zde nyní budu recenzovat, mi opět dokázala, že ten správnej relax nesmím hledat u her, u nichž se musí přemýšlet (např. u zmíněné real-timovky), ale naopak ho najdu u obyčejných hopsaček.
Pojďme se tedy podívat, na můj aktuální objev. Jmenuje se, jak jsem výše uvedl, Soda Junky. Má dva díly - autoři pro jistotu šíří společně oba najednou, jde ale spíš o dvě kapitoly společného příběhu. Díly se liší především grafikou (jednička jí má jednodušší) a pak se jednička a dvojka samozřejmě liší designem levelů, jinak pravidla zůstávají stejná,...
O co jde? Srdceryvný příběh prodavače sodovky vás zavede do lesů a hájů, kde zabíjíte nepřátelské "bytosti" tím, že po nich střílíte. Každý druh nepřátel má svůj způsob pohybu. Někteří létají po celé obrazovce a odrážejí se od objektů, do nichž narazí. Jiné se pohybují sem a tam po plošinách. Nepřátelské mraky zase poletují po obloze a čas od času se zastaví, aby směrem k vám vypálily své "nepřátelské blesky".
No a pokud zlikvidujete všechny tyto potvory, pokračujete vždy do dalšího kola. Čas od času je možné sebrat láhev, která vám přidá body nebo je v ní ukrytá nějaká prémie (třeba zabití všech stávajících nepřátel). Levely jsou jedno-obrazovkové. Kola jsou si velmi podobná, rozdíly lze najít jen v rozmístění plošin, nepřátel taky není moc druhů, herní prostředí je pořád stejné, přesto to na chvíli může zabavit - ovšem jen někoho. Myslím si, že se najde i dost lidí, kteří gamesku po čase vypnou, protože ji shledají stereotypní.
Po grafické stránce jde o nepříliš vyvedený kousek, spíše bych řekl, že grafika je nejhorší částí hry společně s oblbující MIDI muzikou. Autorem celého tohoto dílka je John´s Program a celé se to šíří pod hlavičkou týmu Acoders, což je tým stojící za řadou kvalitnějších her jako např. The Shima Bros, Ork Attack, Minder, Haunted House, Frostbite, Flipull, Doogleberry 2, Delidash, Crystal, Bubbleghost, Blocco či Arena Runner.
Přesto je ale Soda Junky taková hra, co dokáže na chvíli zabavit. Pokud chcete jen tak zabít volnou chvíli nebo relaxovat, když přijdete ze školy, je Soda Junky docela dobrej společník. Takže dámy, pánové, milé děti, pařani, pařanky a pařánci, stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Sodajunky 1& 2 Sodajunky 1& 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce