recenze

Action Ball Deluxe

Action Ball Deluxe

Klon klasického Breakoutu či Arkanoidu. Tentokrát ve světě plném techniky a nepřátelských robotů. Vše ve hře je naprosto perfektní - grafika, zvuky, hudba, bonusy, efekty, hratelnost a k tomu ještě 206 velice zábavných levelů.
Kouzelníci z Alawar Games sdružují řadu menších vývojářských uskupení jako například FIVE-BN, ImproGames, Ilgame, Stargaze Interactive, Twisted Glass, Owl Studio, Time Breaker nebo třeba Rionix. Všichni tito tvůrci publikují hry pod jednotnou značkou Alawar a tak se nelze divit, že pod hlavičkou Alawaru vznikl i nespočet předělávek velmi populární arkádové hry Arkanoid.

V tomto článku bych vám chtěl představit hru, která nese název Action Ball Deluxe. Jedná se, jak jste jistě pochopili, o další remake Arkanoidu. Jde o dosti nadprůměrný kousek, na což jsme si už u Alawaru zvykli, ale i tak lze říct, že nadprůměrných kousků není nikdy dost. Takže sem s ním! Jelikož každý Arkanoid od Alawaru je něčím specifický, tak ani Action Ball Deluxe netrhá partu. Zavede vás totiž do abstraktního a přetechnizovaného cyber světa všemožných robotů, kteří se vám pohybují po herní obrazovce a překáží tak vašemu míčku. Samozřejmě v cyber-stylu jsou i kostky (i když zde ani zdaleka nejde jen o kostky), jež musíte pomocí svého míčku likvidovat, herní stěny, herní prostředí a podobně. Vše je efektně animováno a efektů si užijete dosti při výbuších, odrazech i různých prémiích. Mimochodem, když už jsem u prémií, je nutné se zmínit, že těch je tu celá řada - kromě běžných a všem dobře známých zrychlování a zpomalování míčku, zvětšování a zmenšování pálky, životů navíc, tří míčků najednou a podobně, zde narazíte i na neskutečné množství dalších bonusů - například na opilý míček, různé střely, bomby, lasery, mizející míček, tmu, prolétávající míček a podobně.

Gamesa obsahuje tzv. sady levelů a kompletně lze hrát až 206 kol, což je neuvěřitelně obrovské číslo. Důležité je, že vše je variabilní a tak se jednotlivé úrovně vzájemně odlišují, což ve výsledku přidává hře na hratelnosti. Ve hře je i několik bossů určených ke zničení. Grafika, zvuk, hudba jsou opět sladěny tak, že ani jedno gamesce nedělá ostudu a to jistě není u počítačových her až tak časté.

Action Ball Deluxe je jeden z nejpovedenějších klonů Arkanoidu, které jsem kdy viděl. A proto mi nezbývá, než vás dále neunavovat dlouhým článkem o hře a popostrčit vás rovnou k jejímu stažení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Mato363 | 02.06.07 v 19:34

dá sa to hrát ....


galerie

Action Ball Deluxe Action Ball Deluxe Action Ball Deluxe Action Ball Deluxe Action Ball Deluxe

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce