recenze

3D Bubble Bobble

3D Bubble Bobble

Bubble Bobble se vrací, tentokrát ale ve 3D balení. Jde o velmi vydařený remake původní gamesky, odehrávající se v pěkném prostředí, se spoustou záludných nepřátel. Výborná hratelnost navíc zaručuje hodiny kvalitní zábavy...
Vzpomínáte si ještě na legendární hru Bubble Bobble? Já věřím, že určitě ano, neboť se jedná o velmi známou gamesku od firmy Taito, kde bylo vašim úkolem, se dvěma sympatickými dráčky, vyplivovat bubliny na nepřátele. Podařilo-li se vám nepřítele uvěznit do bubliny, měli jste téměř vyhráno, na úplný závěr už jen stačil lehounký dotyk, bublina praskla a vy jste si tak zajistili body. Pomocí bublinek jste se mohli dále přesouvat do vyšších pater a zajistit si tak mnohdy nedostupné bonusy. Po likvidaci všech nepřátel následoval další level a vše jste museli znovu zopakovat. Jinými slovy šlo o velmi návykovou gamesku, která se od dob svého vydání v roce 1986, několikrát stala námětem k zpracování. Zatím poslední pokus má na svědomí jistý pan Thomas Long a myslím že se jeho 3D zpracování této legendy vydařilo velice dobře. Mojí milou povinností je ale vše pěkně popsat, takže pojďme bez zbytečných řečí rovnou na to :).

Jak jsem již zmiňoval, jedná se o 3D zpracování, kamera je v tomhle případě umístěná těsně za vašeho dráčka. Vše tedy vidíte pěkně z první ruky :). Po spuštění jste bez zbytečných formalit vhozeni přímo do prvního levelu a vašim úkolem je co nejrychleji zlikvidovat všechny protivníky v dané místnosti. K tomuto účelu jsou stvořeny velmi účinné bublinky. Stačí tedy dojít k nepříteli a bublinku vystřelit proti němu. Jestli se vám podaří protivníka izolovat, s lehkostí pírka (podobnost se jménem jednoho redaktora je čistě náhodná :)) se bude vznášet směrem ke stropu. V takovou chvíli si musíte počínat velice rychle a bublinu silou dinosauřího těla zneškodnit. Bude-li úspěšní, nejenže se zbavíte nepřítele, ale i získáte velice sympatický bonus v podobě několika bodů. V opačném případě se nepřítel vznese v bublince úplně ke stropu a vy prostě jen musíte čekat, až spadne na zem, což jistou chvíli přeci jen trvá. Vypadá to sice jednoduše, opak je ale pravdou. Nepřátele moc inteligence sice nepobrali, bohužel vám ale dokáží často velmi nepěkně zatopit.

Po několika minutách urputného snažení se bohužel na obrazovce objeví magický nápis „Hurry up“, což dává jasně najevo, že si musíte pospíšit. Zbylí protivníci se v tu chvíli zbarví do červena a asi o minutku později se vás bude snažit dostihnout jedna odporná obluda, která poletí neustále za vámi a nenechá vás ani na minutu vydechnout, což na klidu moc nepřidá. Po vyčištění celé úrovně máte několik sekund na sesbírání všech spadlých bonusů, a pak už jen následuje level, kde vaše trápení začíná od začátku. Velmi důležitým faktorem je počet vašich životů. Na počátku jich máte k dispozici tři, ale stačí lehký dotek nepřítele a rázem jste o jeden chudší. Dojde-li stav vašich životů na nulu, okamžitě končíte, váš bodový zisk se vám zapíše do položky high score a můžete začít pěkně od začátku. Bohužel mi ve hře chyběly bonusy, které tolik zdobily původní, osmnáct let starou hru :). Takže na samovolné vznášení v bublince můžete rovnou zapomenout. Vizuální stránka je na velice solidní úrovni, přesto jde cítit trošičku dětský nádech. Zvuky a hudební doprovod jsou hodně prosté a v podstatě o nich platí to samé jako o vizuální stránce. Ovládání je velice jednoduché, využijete kombinaci klávesnice a myši.

Co říci závěrem? Snad jen, že jde o celkem vydařený remake původní gamesky. V pozdějších fázích bohužel lehce stereotypní, což není úplně ideální. I tak jde o poměrně zajímavou volbu, která minimálně za vyzkoušení rozhodně stojí…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

natalka | 28.07.05 v 15:18

tam se jako aj střílí ??

HorakJan | 12.04.05 v 13:54

to nejde

Loli | 20.11.04 v 13:41

Zkus to mezerníkem...

stepicek | 17.11.04 v 16:14

Jak se to spousti????????????????????

enm | 17.11.04 v 11:09

to je dobry nikdo tady nepise

111111111 | 16.11.04 v 19:10

nevim jak se to spousti!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce