recenze

Pong Ships

Pong Ships

Pong Ships je zvláštní hra. Proč? Protože ve svém nitru skrývá dvě klasiky z největších - Arkanoid a Pong, a to dokonce v multiplayerovém provedení. Otázkou zůstává, jestli je něco takového vůbec rozumně skloubitelné.
Aby toho nebylo málo, je vše převedeno do "námořního provedení". Ať už hrajete proti AI cokoli, vaším úkolem je rozbít všechny bedny, a to pokud možno bez ztráty kytičky. Klasické destičky zastupuje jakýsi prastarý mořský koráb, který se s přibývajícími body vylepšuje až do majestátních tvarů. Přesto (nebo právě proto), že v sobě Pong Ships kloubí obě legendy, nepředstavuje bohužel žádnou špičku žánru, vše funguje na poměrně jednoduché bázi bez většího šmrncu a motivace. Zdaleka největší přínos bych tak viděl v Pongu, kde to můžete natřít třeba bráchovi na vedlejší židli, což se jistě hodí kdykoliv a kdekoliv.

Grafika Pong Ships je typickým vzorkem Gamemakerovky Obecné, ale byla několikrát přepracovaná, takže by ve výsledku neměla "překážet". Hudební doprovod svou melodií odpovídá použité bukanýrské době.

Nuže? Chcete-li mít mermomoci střet dvou superlegend v jedné hře, stahujte, protože jinde se s ničím podobným na 99% nesetkáte. Pro opravdu plnohodnotný zážitek z Arkanoidu a Pongu se ale raději proklikejte k něčemu na úrovni Darkanoidu, resp. Soccer Pong... Nebo třeba po zbrusu novém Sub Destroyeru od stejného autora, který je svou kvalitou o flek výše.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

frodopipin

frodopipin | 26.02.16 v 10:42

zajímavé, ale už je to ohrané


galerie

Pong Ships Pong Ships Pong Ships Pong Ships