recenze

Polarity

Polarity

Polarity je skutečná lahůdka pro všechny milovníky hopsaček, která do klasického žánru přináší inovativní prvek. Tím prvkem není nic menšího než jeden z nejvýznamnějších objevů lidstva, kterým je magnetismus. Chcete vědět víc?
O tom, že protiklady se přitahují, jak ostatně zní známé přísloví, není nutno nějak zvlášť debatovat. Na dnešní hře si však tuto skutečnost budete moci sami prakticky vyzkoušet, celá hra je totiž doslova založena na působení neviditelných sil. Jak známo, každý magnet má dva póly, přičemž pokud dáme dva různé póly k sobě, začnou se přitahovat, jakmile se však pokusíme k sobě přiblížit dva stejné, dojde k působení sil, které má za následek odpuzení. To jsou známá fakta. Vaším úkolem bude společně s touto neviditelnou silou kooperovat tak, abyste bezpečně prošli celým labyrintem chodeb vedoucím až k samotnému záporňákovi, ano je to tak, ani v této hře nebudete ochuzeni o nějakou tu akci. Některé části chodeb jsou označeny červenou či naopak modrou barvou, což vám má ulehčit situaci, abyste mohli rozhodnout jakou silou působit. Působení sil je tedy možné převracet, jednou tedy budete přitahováni a jindy zase naopak. Ovšem pozor, některé chodby se otevřou až v momentě, kdy správným působením sil dopravíte železnou kuličku k tlačítku, čímž aktivujete dveře a hurá dále. Vaše postavička bude chodit po stěnách i stropech, někdy bude levitovat, jindy dokonce vystřelí do neznáma.

Zpracování je prostě skvělé, hezká jednoduchá grafika a perfektní zvukové efekty jsou tím pravým k navození ideální atmosféry. Ale co by to bylo, kdyby ve hře nebyla přítomna propracovaná fyzika, která dodává celému dílku neuvěřitelnou porci zábavy a světe div se i ponaučení, neboť se jedná o ideální příležitost, jak demonstrovat působení magnetismu zábavnou formou. Abych však jen nechválil, nemohu se nezmínit o krátkosti hry, bohužel se jedná o počin, jehož konce se doberete zhruba za 30 až 40 minut hraní, a to je obrovitánská škoda. Je ale pravdou, že po celou dobu strávenou u hry se budete výborně bavit, za to vám ručím. Ještě se sluší napsat, že hra vyžaduje instalaci ovladače pro Xbox360, k čemuž vás vybídne, já však nic neinstaloval a bez problému vše fungovalo (vystačil jsem si s klávesnicí). Na nic tedy nečekejte a stahujte, těch 90MB za to skutečně stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Bajzik1 | 08.11.07 v 17:52

Podle toho co pises pujde mozna o problem s python skriptem, soudim podle pripony .py, zkus preinstalovat mozna se podivat jestli ti nejaka soucast ke hre nechybi

Mintaka | 08.11.07 v 15:02

Při spuštění zobrazí prázdné okno s názvem "Panda" a zmizí.
V \game\error.log je pak hláška:
<pre>
Traceback (most recent call last):
File ".\main.py", line 8, in ?
File ".\src\game.py", line 883, in ?
File ".\src\game.py", line 79, in __init__
TypeError: NodePath.setTexture() argument 1 must be type, not NoneType
</pre>

OS: Win XP


galerie

Polarity Polarity Polarity Polarity Polarity