recenze

Alchemist Wizard

Alchemist Wizard

Všichni příznivci kvalitních hopsaček nastražte uši! Ta dnešní je nejen oblečena do příjemného grafického kabátku, navíc však přímo srší magickou energií čekající na uvolnění. Pokud vám kouzla a čáry nejsou cizí, neváhejte již ani vteřinu a čtěte!
O kvalitě dnešní magické arkády již může svědčit fakt, že není za normálních okolností vydávána jako freeware, nýbrž jen jako zkušební trial verze. Nicméně nezoufejte, podařilo se nám totiž vypátrat, kde tento kousek získat v plnohodnotné verzi. Je v tom však jediný malý háček. A sice, že spolu s hrou si musíte na svém pevném disku hýčkat i určité, podle mého anti-spyware programu ne zrovna bezpečné, komponenty od Zango Games. Tito jsou však zodpovědní například za takovou pecku, jakou je bezesporu nedávno prezentovaná výtečná akce David vs. Goliath. To by bylo asi vše k úskalím instalace této hry a nyní se již vrhněme na hopsačku samotnou.

Po spuštění Alchemist Wizard vás s otevřenou náručí přivítá nádherně zpracované přehledné menu, jemuž by mohly závidět leckteré komerční hry. Doporučuji seznámit se s ovládáním a základními principy, aby se vám nestalo hned na začátku to, co mně, který jsem horlivě skočil rovnou do světa, jenž není k cizím mágům zrovna pohostinný :). Ocitl jsem se v kouzelnické čepici, oděn do čarodějnického kabátku a s vousy, před nimiž by sám Gandalf Šedý pukl závistí. Znaje arkád s mottem „najdi a znič“, počal jsem metati ohnivé koule na nevinné zástupce hmyzí či plazí říše, potulující se bezprizorně kolem mě. To byla však chyba, díky níž jsem se málem připravil o jeden z prvků, který hře dodává na hratelnosti. Záhy mi totiž došlo, že tito tvorečkové nejsou krvelačné bestie toužící po mé krvi, ale jediným účelem jejich bídné existence je jejich odchyt. Hlavní náplní této hry však není chytání broučků, žížal či žabek. Tito tvorové totiž slouží jako ingredience k sestavování mocných kouzel, která jsou prostředkem k likvidaci opravdových nepřátel číhajících opodál. Kouzla si jako správný mág - alchymista připravujete v divotvorných barevných hrncích, ze kterých stoupá dým a které jsou rovnoměrně rozmístěny po celé mapě.

Lahůdkami jako ohnivá koule, blesk či ochranný štít výčet kouzel zdaleka nekončí a setkáte se i s mnoha většími zaklínačskými specialitkami :). Cílem pro vaše destruktivní alchymistické choutky budou zákeřné zombie, které vrhají se smrtící přesností jedovaté koule, kostlivci, kteří se efektně probouzejí k životu, netopýři ovládající neviditelnost a jiné roztodivné potvory, které vám dokáží nejednou pěkně zavařit. Efekty, s jakými budete tyto nestvůry sprovozovat ze světa, jsou na freeware poměry velmi podařené. Tvůrci si dali na grafice opravdu záležet a po této stránce jim není téměř co vytknout. Například animace vašeho hlavního hrdiny při běhu mi doslova učarovala; nad různými výbuchy a hlavně nad samotnými kouzly se budete rozplývat :). Hlavní náplní však není jen očista světa od všeho živého či (ne)mrtvého, nýbrž sbírání run. V každé ze čtyř opravdu velice rozsáhlých a nádherně vypadajících úrovní jich musíte shromáždit určitý počet, za což budete náležitě odměněni otevřením pekelného portálu, jenž vede k bossovi. To je vždy démonicky vyhlížející, obrovská a nebezpečně vypadající kreatura, s jejímž posláním do věčných lovišť budete mít nemalé problémy. Poražením čtvrtého závěrečného bosse hra končí a vy budete moci dát odpočinout svým prstům, pomocí nichž jste na klávesnici několik hodin zarputile čarovali. ;) Na konec snad jen jedno doporučení: ukládat a ukládat, jelikož nic nenaštve víc, než pracné hopsání po malých plošinkách na vrchol mapy a následný pád..

Co říci závěrem? Alchemist Wizard je bezesporu velice kvalitním dílkem. Skvělá hratelnost, která je oživena originálním sestavováním kouzel z různých ingrediencí, je navíc doplněna i velmi dobrým ozvučením a zahalena do opravdu dechberoucího 3D grafického kabátku. Nelze než doporučit všem milovníkům arkád, ale i těm ostatním :).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

mhnn | 01.10.06 v 23:05

yes

ARKI | 11.06.05 v 10:17

Nefunguje link, takže si to nikdo nestáhne :o(


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce