recenze

Frutti Freak 1.3

Frutti Freak 1.3

Už jste si někdy připadali, že bojujete s nezdravou stravou o život. Ne? Tak tahle hra vám ukáže, jak to vypadá doopravdy, když se musíte bránit kalorickým útokům. Dobrých skákaček je docela málo, ale tohle barevné dílko určitě patří k těm hrám, které vám doporučuju si zahrát. Inu konečně nějaké zdravé hraní.
Léto se blíží a času přibývá. Konečně po dlouhé době jsem naspořil nějaký volný čas a tak jsem si řekl, že napíšu nějakou recenzi. No nebyl by problém něco napsat, ale najít něco co by mě v těchto ubíjejících vedrech taky bavilo. Vrhl jsem se tedy na hledání nějaké hry, kterou si zpestřím nudné odpoledne. Při hledání jsem narazil na hru s názvem Frutti Freak. Ikdyž jsem ortodoxní angličtinář a německy umím asi jen dvě slova, poznal jsem že Frutti je něco s ovocem.

Po chvilce stahováni jsem měl na disku asi 6 megový soubor, který značil že nepůjde jen tak o nějakou lacinost, ale o něco co mě dokáže snad alespoň trochu zabavit. Po nainstalování jsem zjistil, že jsem se s tou němčinou fakt nemýlil, hra je vskutku v němčině, ale i já jsem se dokázal zkoncentrovat natolik, abych pochopil o co ve hře půjde. Jedná se o pěknou hopsačku. Která mě hned chytla. Jedna z věci, která se mi hned zalíbila, byla barevná pestrost. Hra je nádherně nakreslená a grafikovi se opravdu povedla. Dějově by se mohlo zdát, že jde o klasickou skákačku o čtyřech směrech, ve které máte pozabíjet nějaké potvory, ale zdání klame. Na místo nepřátel autoři vtipně dosadili nezdravou stravu. Vašim úkolem je sbírat ovoce a zeleninu, jenž je v mapě umístěna na různých dostupných a méně dostupných místech. Aby jste to měli o něco těžší, musíte si poradit s kalorickými nepřáteli, kteří jsou vyobrazeni jako pečené sele, narozeninový dort, čokoládová buchta a bohužel i jako láhev od nějakého dobrého pití, které můžou jenom dospělí. Protože některé jablka a banány jsou opravdu vysoko a normálním skokem se na ně nedostanete, tvůrci do hry zakomponovali kouzelný hrášek.

Pomocí něhož se dostanete výš. Hrách vám však neposlouží jako lano, ale jako palivo pro vaše mohutné zdravé větry, pomocí kterých se odfouknete do neuvěřitelných výšek. Množství ukrutných větrů je omezen asi na šest pokusů. Potom si budete muset zajít opět nabít. Na každou z map máte určen časový limit, do kterého se musíte se sběrem ovoce vtěsnat. Při naražení na nezdravou stravu nebo pád do vody samozřejmě umíráte jako v každé skákačce. Pokud se vám podaří dosbírat vše v termínu, otevřou se vám cílová vrátka a vy ukončíte mapu. Byl jsem mile překvapen, že se dá hra ve vyšších levelech ukládat a vy nemusíte začínat zase od začátku. Závěrem musím říct že se jedná o kvalitní herní záležitost, ze které budou mít asi největší radost Vegani a lidé co si hlídají svou nadváhu. Konečně si můžou říct že zvítězili nad nezdravým jídlem. Proto taky preventivně varuji, že pojídání sádla vás může i zabít.

stáhnout hru
sv_fr@ntisek

autor
/ sv_fr@ntisek

Skóre

79 %

další recenze tohoto autora


    diskuze

    odeslat

    Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

    aligator1 | 12.10.07 v 00:23

    HRA MĚ OSLOVILA,ČASTO A RÁDA JÍM!!!!!!!!!!

    tero | 09.11.06 v 17:47

    tuhle hru mam doma je proste super!

    Lokutus | 06.07.06 v 09:59

    Je to demo!
    Je to v angličtině!
    Je to slabota!!! Téměř píčovina!


    galerie

    Frutti Freak 1.3 Frutti Freak 1.3 Frutti Freak 1.3 Frutti Freak 1.3 Frutti Freak 1.3

    naše databáze obsahuje: 26 944 her

    Nejlepší hráči dne

    Sponzoři ligy

    inzerce