recenze

Darkest Island

Darkest Island

Po delší době tady pro vás máme jednu velmi pěkně zpracovanou 3D akci zaměřenou na hru jednoho hráče. Probouzíte se na pokoji v jakési podivné nemocnici, něco je očividně špatně a vy se tak vydáváte na krvavou cestu za odpověďmi na nastalé otázky.
Představte si, jaké to je být někde v Karibiku na nádherném tropickém ostrově, nemuset se zajímat o starosti všedního života a jen si užívat slunce. Jenže co když je to všechno trošičku jinak, co když jsme na takovém ostrově, ale sluníčka si nějak moc neužíváme a ještě k tomu máme co dělat, abychom vůbec přežili. Daniel, hrdina dnešní hry, se probouzí v nemocničním pokoji a chvíli vůbec netuší co se děje. Už při prvním ohlédnutí se kolem sebe však zjišťuje, že něco není v pořádku. Je třeba začít jednat a urychleně zjistit oč kráčí, neozbrojen nejprve prohledává přilehlé pokoje, pokoušejíce se najít někoho nebo něco, co by vysvětlilo nastalé události. Posléze nalézá v jednom z pokojů krvavou skvrnu a nůž, vyděšen pohledem na prolitou krev rychle se chopí nože, musí odsud co nejrychleji pryč. Náhle je však napaden šílencem v doktorském plášti a tak neváhá ani vteřinu a zasazuje smrtící rány protivníkovi. Připadá si jako by se ocitl v tom nejhorším možném snu, není ale čas klesat na mysli, musí zmizet. Někdo chce jeho smrt a on ani neví kdo a proč. Vše se točí okolo jednoho ne zcela dobře odvedeného experimentu a vy tak musíte zjišťovat informace, ty získáváte jednak postupem úrovněmi a jednak na začátku každé nové, kdy se vám zobrazí krátké informace, jež vás provází příběhem.

Při pohledu na okolní obrázky je vidět, že autor si dal na grafické stránce hry opravdu záležet, všechny objekty jsou precizně vymodelované a žádná z místností tak nepůsobí prázdně, ale ani přeplácaně. O to více však zamrzí fakt, že ačkoliv se hra odehrává na tropickém ostrově, exteriérů si moc neužijeme. Level design sice není dokonalý, ale vzhledem k tomu, že všechno od grafiky, programu, levelů atd. spáchal jediný člověk, tak nemám výhrad. Jedná se sice o dílko relativně krátké, avšak od začátku do konce vás pohltí a nepustí, dokud nedojdete do konce. Zhruba v polovině první části, ano hra má části dvě, se musíte rozhodnout, zdali se vydáte cestou akce, nebo to zkusíte jinak. Ať už zvolíte jakkoli věřte, že nudit se nebudete. Docela mě zklamalo, jak na sebe jednotlivé části hry navazují a snad by bylo lépe, kdyby vůbec rozdělené nebyly, nedá se nic dělat. Trošku nevyvážená je umělá inteligence vašich protivníků, kdy jednou se kryjí a ustupují a jindy projdou kolem vás, aniž by zareagovali. Celkově vzato však hra působí takřka profesionálním dojmem a být malinko delší a s více možnostmi, jednalo by se o jednu z nejlepších freewarovek vůbec, přesto se jedná o velmi dobrou zábavu, byť jen na krátkou chvíli.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

jamillos | 08.10.09 v 11:21

stahovani nejede...

Rada | 12.01.09 v 21:52

Nepravo od hodnocení čtenářů je velikost hry (236.7 MB)Tak na to číslo klikni.

startrek | 16.12.08 v 15:09

muzete mi prosim pomoct chci si tuto hru stahnout ale nevim jak.
predem dekuju za pomoc.

venca -- kuna | 16.09.07 v 18:29

jak se to stahuje je to celi anglicki dik ???????????

Anteater | 06.09.07 v 10:58

No jo no, grafika není všetko

Alishka | 04.09.07 v 00:13

Dekuju za odpoved, nemohla jsem to najit.

Marian | 03.09.07 v 23:25

http://www.freegame.cz/in.php?action=novinky#1120

Alishka | 03.09.07 v 22:44

DOTAZ: Vim ze to je off topic, ale kdy budou vysledky stopovaci souteze??

Koorba | 03.09.07 v 10:46

A navíc kdo přišel nato dat do teto hry odstřelovač..

SliquitX | 03.09.07 v 10:44

Ja už sem to projel, jeto kratke jak svině, v každe mistností najdeš novou zbran, uměla inteligence nepřatel a další.....


galerie

Darkest Island Darkest Island Darkest Island Darkest Island Darkest Island