recenze

Nibbler

Nibbler

Máte-li rádi remaky, jste-li milovníkem hadů a nebo dokonce obojí, mohl by pro vás být Nibbler tou pravou zábavou pro chvíle volna. Nabízí vskutku povedenou hratelnost, ničím neurážející grafické zpracování a tvoří tak povedený celek.
V začátku většiny recenzí se sluší seznámit čtenáře s námětem hry, případně představit autora a jedná-li se o remake, tak připomenout i původní hru. Jenže Nibbler je remakem světoznámého Hada a všechna další slova by tak asi byla zbytečná.

Princip hry by se dal popsat velmi jednoduše. Ocitáte se v kůži nenasytného hada, který dělá svému přívlastku vskutku čest. Požírá vše, co se mu dostane pod nos a to s takovou neuvěřitelnou vervou, že vám půjdou až oči kolem a hadí mládě vám poroste doslova před očima. Hra má celkem třicet levelů, a tak se nemusíte bát, že by vám nevydržela. Vydrží, a to na velice dlouhou dobu. Vzhledem k tomu, že máte jen tři životy a zabít se je jednoduší než se najíst… Počet kol se rovná i počtu různých arén, ve kterých se s háďátkem octnete. V nich se vždy náhodně rozmístí potrava a nemusíte se tak obávat nějakého stereotypu. Mimochodem potrava je na tom podobně, váš milý had sní všechno. Ovocem a zeleninou počínaje, různými hýbajícími se breberkami a krabem (!) konče.

Různorodost je právě to, co dělá Nibbler Nibblerem, bez ní by nebyl ani poloviční. I v ostatních aspektech se gamesa podobá svému slavnějšímu předchůdci. Váš plaz se nemůže zastavit a ani jakákoliv srážka není přípustná. Obávaný „game over“ tak vždy nastane při sebemenší chybičce. Co je ale hlavní, tak právě různorodost se postará o tu nejhlavnější stránku celého titulu – opakovatelnost. Nejenže bude opakování některých levelů nutné, ale vás to naopak bude bavit! Co se grafického zpracování týče, je to velice podobné. I když nějak nevyniká, rozhodně neurazí a hezky se na hru kouká. Prost taková klasika… Vše se krásně hýbe, přidejte ještě zvuky a hudbu a dostanete poměrně dobře se doplňující celek.

Nikdy jsem nějak nepřišel na chuť remakům. V dnešní době, kdy se u gamesek cení hlavně originalita, je to o to horší. Logicky tak vyvstává otázka: může být i remake dobrou hrou? V odpovědi se musím mírně uchýlit od svého povrchního názoru – ano, může. Nibbler totiž není jen tak nějakou předělávkou; za vzor si vzal populárního hada, hříčku známou především z mobilních telefonů. Abych byl konkrétní, tak PJ Crossley, autor dnešní hry, předělal arkádu z třiaosmdesátého od Rock_Ola. I když to nemusí být všem jasné, zpracoval toto atraktivní téma s lehkostí sobě vlastní a já vám ji mohu vřele doporučit…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie