recenze

Space Fighter X11

Space Fighter X11

Tolikrát ošlehané vesmírné téma je už zase tady. Opět se stanete „těmi dobrými“, abyste mohli nakopat zadky „těm zlým“. Usednete za kokpit hypermoderního korábu a pokusíte se čelit mnohanásobné přesile. Lehké? Space Fighter X11 vás přesvědčí o opaku.
Hra s příznačným názvem Space Fighter X11 není ničím jiným než obyčejnou vesmírnou střílečkou. Jako neohrožený pilot se vydáte do nepřátelských útrob, abyste zničili všechny nepřátelské koráby, které se vám dostanou na dohled. Nepřítel střídá nepřítele, atmosféra nebezpečně houstne...

... a vy se přitom skvěle bavíte. Opravdu. Na první pohled jde o klasický, již stokrát viděný námět, a i když opak není pravdou, nabídne vám Space Fighter X11 alespoň několik desítek minut skvělé zábavy. Překvapením je pro mě hlavně inteligence nepřátel. Ne že by se protivníci vynikali extrémně dobrým chováním či že by mezi sebou komunikovali a domlouvali se mezi sebou na vaší likvidaci. Kdepak. Stačí ale že jich je dost a vyskytují se v pravidelných houfech přibližně po pěticích. To pro vás mimo jiné znamená mnohem menší procento úspěšnosti. Životů je málo, opakování levelů denním chlebem. Kupodivu ani po stém projíždění jedné lokace se nedostavil pocit nudy. Stále se bylo na co dívat, pořád bylo koho likvidovat.

V tom asi tkví hlavní kouzlo Space Fighter X11. Ani na moment si nevydechnete... Všimnout si nějakých nedostatků je potom velice obtížné. Zato můžete zpozorovat vydařenou grafiku, doplněnou o stejně dobré zvuky. Závěrem tak nelze říct nic jiného než starou dobrou frázi, která se přesně hodí pro podobné tituly: jděte do toho.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Space Fighter X11 Space Fighter X11 Space Fighter X11