recenze

Myš 3

Myš 3

Dnes pro vás máme hru, kde se setkáte pro někoho s roztomilým, pro jiného s nenáviděným zvířátkem v hlavní roli. Ano, již podle názvu této hry soudíte správně, že se jedná o myš. Pojďte si tedy zahrát velice příjemnou arkádu, kde musíte zachránit své kamarádky.
Myš 3 je jako jedna z mnoha freewarových her vytvořena v programu Game Maker. Mnoho lidí zavrhne tuto gamesu již po přečtení této věty, ale věřte, že neděláte příliš dobře. Jedná se totiž snad o jednu z nejlepších her vytvořených v této technologii v českých luzích a hájích.

Po spuštění hry se spustí intro, které zdaleka neokouzlí a je snad nejhorší na celé hře, čímž může mnoho lidí odradit. Grafika intra není vůbec hezká. Ale musím pochválit autora za uvedení hráče do děje. V intru se totiž dozvíte, že Zemi postihla katastrofa. Nebyla však postižena lidská rasa, jak to chodí ve většině hrách, ale kolonie myší. Tisíce jich byly uneseny na cizí planetu, kde replikátoři mají v plánu změnit jejich genetickou stavbu a udělat z nich mutanty. Naštěstí se jedné myšce podařilo replikátorům uniknout a nyní má jediný cíl: zachránit všechny své společnice a postavit se tedy samotnému vůdci replikátorů. Čeká ji však strastiplná cesta a k přemnožení všech možných pavouků a jiných myší má jen jed…

Po intru jste vrženi přímo do boje. Ocitnete se v úzkých chodbách a v cestě vám stojí různé bestie – pavouci, myši a podobně. Vy, jak už bylo řečeno, máte proti nim jed, který vypouštíte mezerníkem. Samozřejmě vám jed ubývá a není tedy bezedný. Musíte tedy doplňovat jeho zásoby po cestě pomocí lahviček s touto obrannou tekutinou. Dále můžete sbírat mince, diamanty atd., které vám přidávají body do skóre. Snad klasickým bonusem je srdce, které, jak jinak, přidává život. Často bude potřeba otevřít dveře do nějaké místnosti, kde buď bude vstup do další části bludiště, nebo bonusy, které navýší vaše skóre.

Celkově na mě hra působí velmi dobře, ale vytkl bych jí pár nedostatků. Tím hlavním je již zmiňovaná grafika intra, ta by chtěla hodně vylepšit. A další problém shledávám v absenci internetového nebo alespoň lokálního skóre. Tím by hra získala větší oblíbenost a měla by motivaci pro hráče zahrát si ji znovu. Jinak grafika samotné hry je pěkná, milá, komiksová. Zvuků není mnoho, ale dostačují a to vše je podbarveno dynamickou hudbou...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

mandragora | 15.02.05 v 10:53

v 1 levelu je potreba rozstrelit kachlicku ve spodni rade, treti nebo ctvrtou od leva

Vera | 14.02.05 v 10:43

hra je dobrá, ale mám problém postoupit do 3.místnosti a taky v levelu 1 nevím jak se dostat k lahvičce jedu. prosím o radu.

Natalia | 13.02.05 v 22:33

Zatial som v 3. kole a nevie ko dalej.to je OK ale musím stále začínať v leveli 1.Dá sa to nejako uložiť?

Tiger | 12.02.05 v 10:51

Vážně nevím, proč je spousta lidí proti Game Makeru zaujatá. Tuhle hru už nějaký čas mám, docela mě bavila, ale zkuste udělat recenzi na hru Realy Unreal (http://johnypages.wz.cz)
Sám taky tvořím v Game Makeru, zatím nic moc, ale tohle jsou mý stránky:
http://tigersoft.mysteria.cz


galerie