recenze

Sheep Boy 2

Sheep Boy 2

Sháníte nějakou freewarovou gamesu, která pobaví opravdu na delší dobu? Pak rozhodně vyzkoušejte velmi chytlavý titul Sheep Boy 2 a staňte se pasáčkem ovcí. Jedná se o logickou hru, která je svým tématem opravdu ojedinělá.
Logických a zároveň i velmi chytlavých her je na freewarové scéně opravdu jako šafránu. Po dlouhé době vám však můžeme jednu takovou nabídnout. Jmenuje se Sheep Boy 2 a bude vás bavit rozhodně déle než jedno odpoledne.

Již po spuštění hry vás jistě uchvátí skvěle pojaté zpracování menu hry. Po louce pobíhají tři ovečky, dvě z nich zaběhnou do ohrádek – ty představují položky New Game a Continue – a jednu sežere vlk, která představuje ukončení hry, pokud na ní kliknete. O co jde v celé hře? Na začátku každého kola se otevře scéna, na kterou se díváte shora. Ve velké ohradě jsou ovce, které máte za úkol bezpečně přemístit do menších ohrádek. Do každé ohrádky se vejde pouze jedna ovečka. Vy ovládáte myší rýč, pomocí kterého můžete rychle vytvořit ohrady, od kterých se ovce odrážejí a doputují tak až do své ohrádky. Stejně jako od vytvořených ohrad se mohou odrážet i od jiných oveček nebo skály. Mimo tyto bezpečné objekty na louce naleznete i nebezpečné, které budou stát vaši ovečku život.

Zpočátku se jedná pouze o vlka, který ovečku sežere, pokud se přiblíží k lesu. Později vám budou práci komplikovat i lišky, které se volně pohybují po louce. Není však problém vytvořit pro ně pomocí rýče ohradu, a budete mít od nich klid. Od desátého kola pro vás mohou být nepříjemností řeky, které se táhnou přes celou obrazovku, a ovečky je budou muset přejít jenom po úzké lávce. Pokud však ovečka spadne do vody, nemáte jinou možnost než celé kolo opakovat. Restartovat kolo budete samozřejmě muset i v případě, že se ovečka stane obětí vlka. V pozdějších levelech na vás čekají i kytky, které se objeví na louce, a pokud se jich ovečka dotkne, stane se nepohyblivou. I zde nepomůže nic jiného než restart...

Po grafické stránce je hra na celkem dobré úrovni a není ji snad co vytknout. Zvířata jsou zpracována realisticky, pouze inteligence „živých“ nepřátel není na moc dobré úrovni, což se však dá očekávat. I hudební doprovod je zpracován opravdu kvalitně, hlavně v menu. Při hraní samotné hry běží na pozadí jiná hudba než v menu. Doprovod je prolínán i zvukovými efekty – bečením ovcí, sežráním ovečky, apod. Sheep Boy 2 je určen hlavně pro lidi s pevnými nervy, nabízí celkem 20 úrovní a jejich úspěšné zakončení není zrovna jednoduché. Ovšem pokud se naučíte rychle ve hře orientovat, nebude to pro vás takový problém…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Eillee | 31.10.04 v 02:37

super hra, i kdyz spis jde o rychlost a orientaci, nez o logicke uvazovani....dostacujici grafika,zajimavy namet, co dodat?snad jen to co uz tu napsal(a) DiXiE (restart)

DiXiE | 25.10.04 v 13:09

je to dobry, ale jenom me stve ten restart, to mohlo byt ze hry, takhle vzdy do menu a nechat je zabehnout do ohradky, ale jesti tam je nejaka moznost na rychly restart, tak to sem pls napiste. Jinak je to zajimave :)


galerie