recenze

Lost Snowmen

Lost Snowmen

Parádní plošinovka s logickými prvky, ve které se ujmete ne jednoho či dvou, ale rovnou tří sympatických hrdinů. Jak je již u tohoto žánru zvykem, čeká na vás spousta levelů ve kterých si zaskáčete, popřemýšlíte a zabojujete.
Se svými třemi svěřenci musíte zdolat celkem 35 rozdílných úrovní odehrávajících se v různém prostředí, ledovými pláněmi počínaje, přes vyprahlou poušť až po rozkvetlé louky. Každý z hrdinů disponuje jinými schopnostmi, které musíte umě zkombinovat tak, abyste se dostali až k cíli každé úrovně. Momentální úroveň si volíte podle dostupného paliva potřebného pro cestování (červené plechovky) na jakési strategické mapce, která se vám zpřístupní před každou novou úrovní. Vašimi protivníky budou krom sněhuláků i všelijaká zvířátka, jako například medvědi a gorily. Hra není nijak těžká, přesto se však opakování některých úrovní zřejmě nevyhnete, ale nezoufejte řešení je vždy jen si jej napoprvé třeba nevšimnete. Palivo sloužící k cestování po již zmíněné mapě nemusíte sesbírat všechno, přesto se však vyplatí minimálně v počátečních úrovních vybrat vše, neboť si tím otevřete vícero možností jak hrou projít. Ačkoliv je samotná „kampaň“ dostatečně dlouhá na to aby vás zabavila na několik hodin, hra obsahuje i level editor, jehož ovládání je intuitivní a tak si můžete snadno vytvořit úrovně nové.

Lost Snowmen je další z mnoha her, která se zúčasnila jedné z pravidelných soutěží pořádaných serverem YoYoGames a tak není divu, že je použita spousta objektů a grafiky z jiných gamemakerových her, ostatně vytvořit grafiku tak říkajíc „od píky“ se v krátkém časovém limitu takřka nedá. To ovšem neznamená, že by byla grafická stránka hry špatná, spíše působí na některých místech poněkud okoukaně, ale není to nic co by se nedalo překousnout. Svým pojetím vychází Lost Snowman ze stařičké arkády The Lost Vikings a tak pokud jste pamětníky této hry, budete se cítit jako doma. Díky prvotřídní hratelnosti je technické zpracování odsunuto na „druhou kolej“, autoři se spíše zaměřili na level design, který je promyšlený do detailu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

bohda | 27.09.08 v 17:02

je to paráda

Adamer | 27.09.08 v 11:58

Soubor jde normalne stahnout...

lican2 | 27.09.08 v 11:48

nechce mi to stahnut :(


galerie

Lost Snowmen Lost Snowmen Lost Snowmen Lost Snowmen Lost Snowmen