recenze

Minigolf Maniacs 1.0

Minigolf Maniacs 1.0

Dnešní hra udělá radost zejména minigolfistům, ale na své si přijdou určitě i ostatní hráči, neboť se jedná o výbornou zábavu pro všechny věkové skupiny. Více prozradí ale až naše recenze.
Minigolf Maniacs je hra, která měla být původem komerční, avšak jakmile společnost Dynamix ukončila svou činnost, byl zároveň ukončen i vývoj MGM. Naštěstí se několik lidí rozhodlo, že budou v načatém díle pokračovat a tak si dnes můžeme zahrát první hratelnou verzi. Mimochodem, na oficiálních stránkách projektu se můžete dozvědět o pokračující práci na nových modech, které jsem však netestoval a tak pokud budete mít zájem, není nic jednoduššího, než se vydat právě tam. Nyní se však vraťme ke hře samotné.

Na začátku vás čeká hned několik rozhodnutí, a to jaký typ hry zvolíte, na výběr je buďto volná hra, kde můžete natrénovat sami nebo s počítačem několik jamek, nebo turnaj, kdy se ve dvou dnech snažíte nahrát co nejvíce bodů, a pak je zde ještě hra více hráčů, zde si to můžete rozdat s vašimi přáteli po síti. K volné hře a multiplayeru není moc co dodat, takže si popíšeme jen turnaj. Samotných turnajů je více, avšak ze začátku je přístupný pouze jeden, ostatní se otevřou až poté, co úspěšně dokončíte turnaj předešlý. K tomu, aby se tak stalo, musíte nashromáždit alespoň minimální počet bodů, už teď však mohu prozradit, že to nebude jednoduché. Dále máte na výběr několik postaviček, zpočátku čtyři z celkových dvanácti. Zapomínat nesmíme ale ani na samostatnou hůlku. V základní hře je dvanáct jamek, které jsou rozděleny do několika prostředí, vždy po třech jamkách, ne všechny jsou však přístupné hned ze začátku. Dále je zde devět powerupů, které se však vyskytují jen v některých herních módech.

Co se technického zpracování týče, je Minigolf Maniacs opravdu na úrovni. Grafiku můžete posoudit již z přiložených obrázků a já jen doplním, že vše je opravdu plně ve třech rozměrech, autoři dokonce zakomponovali takové vychytávky jako je déšť či ostré sluneční světlo, prostě radost pohledět. To samé se dá říci o animaci postaviček i ostatních objektů ve hře. Hudba a zvuk jsou opět velmi zdařilé a tak nemám jediné výhrady. Pokud bych měl však přeci jen někde něco odsoudit a ač to v tomto případě dělám nerad, bylo by ode mne nefér na toto neupozornit. Byla by to nevyvážená obtížnost, protože zatímco některé jamky zvládnete i se zavázanýma očima, jiné vám budou dělat skutečné problémy a to i přesto, že samotné ovládání je zvládnuto na výbornou. Design úrovní je jinak velmi pěkný a nebýt těch několika málo nepovedených jamek, neměl bych nejmenších výhrad. Patříte-li tedy mezi hrstku lidí hrajících minigolf, určitě Minigolf Maniacs vyzkoušejte, protože se jedná o jeden z nejlepších minigolfových simulátorů vůbec.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Maatko | 14.01.08 v 18:27

Ako to mam hrat online ? ked rtam bnitko nieje. Tabulka je prazdna pls help


galerie

Minigolf Maniacs 1.0 Minigolf Maniacs 1.0 Minigolf Maniacs 1.0