recenze

Goldfish 1

Goldfish 1

Jestli vám stále připadá nemožná představa, že pod hladinou moře rostou jablka a třešně, pak se připravte, že zažijete ještě další šok. Zjistíte totiž, že někteří rybí obyvatelé jsou právě na tyto plody vysazení. Kteří to jsou?
Možná není dobré prozrazovat pointu a to nejdůležitější hned na začátek, ale domnívám se, že v případě Gold Fish to jinak nejde. Tak tedy, „Zlatá ryba“ je po všech stránkách, které si dokážete představit, velmi jednoduchá arkádička ne nepřipomínající staré videohry. V čem tkví princip? S malou rybkou se ponoříte pod mořskou hladinu, která je plná obyčejného suchozemského ovoce, jako jsou třešně (v krásném komunistickém vyvedení), jablka apod., dalších ryb a živočichů, kteří se v moři opravdu nevyskytují, tedy pavouci atd. Co je ale důležité, to je váš úkol. Máte za úkol vysbírat v každé herní obrazovce všechno ovoce a, pokud možno, nepřijít o život, i když to není tak úplně žhavé.

Zásobu životů si můžete libovolně doplnit z občas kolem proplouvajících srdíček. Napsal jsem sice občas, ale musí se nechat, že jsou obrazovky, na nichž těch srdíček potkáte obrovská kvanta a když nebudete nešikovní, můžete s klidem hrát až do aleluja, životy vám docházet nebudou. Aby byla hříčka zajímavější, občas se v moři objeví skalisko složené z kamení několikerého typu. Některé lze prorazit, jiné ne, pokud byste však dlouho s rybičkou bušili do kamení neprůrazného, tak riskujete její smrt. Ale nabízí se otázka, proč do aleluja hrát nebudete.

Jednak to může být kvůli poměrně hloupému bugu. Rybka se má občas tendenci zaseknout jakoby pod neprůrazný kámen, nevysvobodí ji ani smrt, pomůže jen klávesa escape, která slouží k ukončení celé hry. Ale zřejmě hlavním důvodem bude až přílišná jednoduchost, která je do očí bijící. S postupem do dalších a dalších herních obrazovek sice nepřátel přibývá, ale zdá se mi, že to obtížnost příliš nezvedalo. Ani technické zpracování není tím, co by vás posadilo na zadek, zvuková stránka je naprosto tragická. Přesto si ale myslím, že pro odpočinek a úplné „vypnutí“ je Gold Fish 1 docela vhodná. Pro nic jiného však ne.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

53 %

další recenze tohoto autora


podobné renceze


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Goldfish 1 Goldfish 1 Goldfish 1

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce