recenze

Rolling Ball

Rolling Ball

Her s originálním námětem, které nepostrádájí akčnost a jsou zábavné tak, že vám v podvědomí vyvstávají věty typu: "Teď už mu to natřu!", není určitě mnoho. Proto můžeme být rádi, že je zde hra, která jejich řady opět rozšíří.
Tím jednoduchým a přece neotřelým nápadem, který je dalším potvrzením, že jednoduché je krásné, je kulička, poskakující po jakýchsi bariérkách, mezi kterými musí proklouznout co nejhlouběji tak, aby ji ale nepředstihla obrazovka, která se také pohybuje dolů. Pokud vám tahle věta připadá krkolomná, pak vězte, že vy budete ovládat padající kuličku a vaším úkolem je navádět ji do mezer mezi postavenými bariérami tak, aby prostě letěla stále dolů a nikde se nezdržovala. Herní obrazovka se totiž také pohybuje a pokud by nastala situace, že vaše kulička je dohoněna obrazovkou, tato hra končí.V čem ale tkví problém. Bariérky jsou různě dlouhé. A pokud taková bariéra je dlouhá přes celou herní obrazovku a zanechává volný prostor jen na jejím konci a ihned po ní následuje bariéra, která je také dlouhá přes celou obrazovku a prostor zanechává na druhém konci, pak vězte, že se vám může dost rychle stát, že skončíte.

Abych tak tedy pravdu řekl, nejvíc záleží na náhodě, jak jsou bariéry postaveny. Někdy se vám stane, že v pohodě uděláte 100 bodů, aniž byste měli jakékoli problémy, někdy zase můžete mít velmi těžké komplikace už na 30 bodech. V tom je hra nevyzpytatelná. Kuličku jednoduše ovládáte klasicky šipkami doleva, doprava. Zvláštní roli zde hraje klávesa enter, a já se přiznám, že jsem její význam příliš nepochopil. Když ji zmáčknete, ozve se zvuk a kulička se jakoby přilípne na další bariérku, přičemž se vychýlí ze směru, trošku doprava. Každopádně, pokud jsem se jí snažil použít, nedosahoval jsem lepších výkonů, ba naopak.Co se týče zpracování, vzhledem k námětu hry neměl autor příliš možností, jak se výtvarně nebo zvukově projevit, takže s přihlédnutím k ostatním hrám, je zpracování Rolling Ballu průměrné, ovšem k zaměření hry se hodí a není proto nedostatkem. Musím ale uznat, že Rolling Ball je velmi zábavná a chytlavá hra a určitě vám ji doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Popec | 28.07.09 v 17:04

Mám takovej pocit že je to pro symbian 9X

maximus | 23.10.02 v 15:53

su pro


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce