recenze

CI Charlies 2

CI Charlies 2

Zajímavý pokus převést legendu Half- Life do 2D? Těžko říct. Ale jisté je, že CI Charlies 2 se jeví velmi dobře! Více prozradí ale až naše recenze!
2D akce jsou celkem běžným produktem freeware scény. Proto, že 2D akce byly vlastně předchůdkyněmi nynějších komerčních 3D akcí, leckdo se jim vysmívá. Prý jsou to hry zpátečnické, které nic nového nepřinášejí. Nevím, jak to chápete vy, ale podle mě kvalita těchto her roste. A další v této řadě je i CI Charlies 2. Nechme tedy zaryté odpůrce zarytými odpůrci a pojďme se detailněji podívat, co že nás to v dnešní hře čeká.

Na začátku hry se ocitáte u vchodu do nepřátelské základny. Seberete si baťoh se zbraní a náboji a sestupujete do základny. Zde vás už čeká jen a jen akce. Budete si muset dávat pozor na velký počet nepřátel, ale to nebude všechno. Znepříjemňovat život vám totiž také budou, kromě vojáků, i automatická kulometná hnízda, jaká právě možná znáte z Half- Life. Ty se aktivují tak, že projdete kolem jakési fotobuňky. Hned poté začne palba. Tyto fotobuňky se deaktivují příslušnými páčkami, za kterými leckdy musíte jít cestou plnou nepřátel.

Takže budete mít co dělat. Budete se schovávat za bednami, dokonce i za dveřmi, které prostřelit nejdou, a přesto se o to ne příliš uměle inteligentní nepřátelé pokoušejí, seč jim zbraně stačí. Stačí pár chvilek nepozornosti a je konec. Ještě před samotným začátkem hry máte možnost nastavit velikost obtížnosti, pro začátek doporučuji tu nejmenší, abyste se dostatečně sžili s ovládáním i prostředím, což je věc nezbytně důležitá pro to, abyste byli úspěšní při vyšších obtížnostech.

Nyní bych popsal ovládání, které by nemělo dělat nějaké extra potíže, protože není nijak složité. Vlastní pohyb ovládáte šipkami doprava a doleva. Pokud potřebujete někam vyskočit, použijete klávesu Shift. A při setkání s nepřítelem se vám bude určitě hodit klávesa Enter, jíž střílíte. Na výměnu zbraně v rukou (nebo uvolnění rukou - to když budete potřebovat zatáhnout za některou z pák) provádíte klávesou hned nalevo od Shiftu. Pokud máte prázdné ruce a chcete tedy zatáhnout za páku, provedete to také klávesou Enter.

Mám- li něco říct k hratelnosti, konstatuji, že je velmi dobrá, byť se CI Charlies 2 může ze začátku zdát i těžký, úměrně s dobou, kterou ho hrajete, vám to jde od ruky čím dál tím víc. Rozhodně hra skýtá dobrou zábavu. Grafika hry není nic úplně extra, ale na druhou stranu je třeba říct, že nepůsobí v žádném případě nějak odpudivým dojmem, to tedy určitě ne. Zato se zvuky se autoři vytáhli. Hra je skutečně velmi dobře ozvučena, což velmi dobře navozuje její atmosféru. Právě zvuky mi nějak sugestivně připomínají Half- Life…

Závěrečné resumé je jasné. CI Charlies 2 si rozhodně zaslouží stažení, protože je to hra, která, pokud alespoň trochu máte rádi 2D akce, vás určitě zaujme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

marc | 02.04.03 v 13:56

ako prejst cez elektricke ploty ?

PEto | 22.03.03 v 20:34

Dziva hra..ako mam prejst cez elektircke ploty?

kykolka | 22.03.03 v 12:53

je to fakt super

Tomas | 21.03.03 v 19:59

Nemuzu se dostat pres tu pasaz jak je tam ta jama a dva svisle zlute mostiky.....prosim poradte!!!!......HHHHEEELLLPPPP!!!!!!!!!!jinak vrele DOPORUCUJU!!!(hruba parba)....:-))))))


galerie