recenze

Dragonwave: The Fio Winter Story

Dragonwave: The Fio Winter Story

Drahnou dobu jsme vás masírovali informacemi o hře Dragonwave z dílen FiolaSoftu. Bylo to sice na poslední chvíli a spousta nervů při tom určitě vyletěla komínem, nakonec to ale tým zvládl do uzávěrky soutěže pořádané serverem Yoyogames.com. Jak si vedla zde? Nevíme, ale zjistíme, jak si povede u nás.
Jak již název napovídá, nejnovější gameska od tuzemského FiolaSoftu se bude točit především kolem jejich maskota, dráčka Fia. Jedné noci ho někdo neznámý unesl z jeho domečku. Nevěděl kdo a proč by mu to někdo chtěl udělat, ale nelíbilo se mu, že byl strčený v pytli. A tak si propálil cestu ven a utekl, nespozorován, do náruče ledových plání. Teď musí najít cestu zpět. Odteď je to jen na vás.

Cesta to rozhodně nebude jednoduchá, budete se muset vypořádat s hromadou překážek a s o něco méně nepřáteli. Zpočátku nepůjde o nic těžkého, budete prostě přeskakovat propasti plné bodláků a postupem času se učit nové schopnosti (nechte se překvapit, ale jen pro motivaci - budete plivat oheň, až se bude celý svět třást). Nejen překonáváním překážek je dráček živ, a tak si užijete i pár docela vtipných dialogů s různými postavičkami.

Teď něco o zpracování - grafika je hezky vykreslená, bude se líbit především dětem. Zvuky a hudba jsou na tom podobně. Co ovšem zamrzí je pomalejší tempo hry a občasná krkolomnost, což dohromady nejednou vyústí ve vleklou procházku ne zrovna záživných míst.

To jsou ovšem jediné větší nedostatky, které jsem zaznamenal. Pokud je tedy překousnete, můžete se těšit na pohodovou zábavu na dlouhé zimní večery.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Dragonwave: The Fio Winter Story Dragonwave: The Fio Winter Story Dragonwave: The Fio Winter Story Dragonwave: The Fio Winter Story