recenze

Rocks 'n' Diamonds

Rocks 'n' Diamonds

Nejen vyznavači logických arkád, rychle sem! Co vám říkají hry Supaplex a Sokoban? Ony a mnohem víc vás čeká v Rocks 'n' Diamonds. Rychle, přesně a logicky, to je hlavní krédo této skvostné pařby.
Kdybych měl vyjmenovat všechny arkády ve stylu Pacmana, musel bych tím zabrat víc času a prostoru než je zdrávo. A právě do této skupiny, po boku Supaplexu a dalších, se také řadí Rocks 'n' Diamonds. Skvělá hra, ve které má hlavní hrdina (to jste jako vy) za úkol posbírat veškeré diamanty, bránit mu v tom však budou nejrůznější nástrahy. Zčista jasna se na vás může vyřítit otravný motýl a poté už nemáte moc na výběr. Hold musíte vzít nohy na ramena a zachránit co lze nebo mu jít vstříc a opakovat misi. To už musí každý zvážit sám, co je pro něj výhodnější.

Po prvních řádcích si mnoho z vás jistě položí otázku: „Jaký je sakra mezi Rocks 'n' Diamonds a Supaplexem rozdíl?“ Ani se nedivím, jste-li na pochybách o odlišnosti obou her. Jejich podstata je sice zcela shodná. Ale věřte mi, že se v ledasčem liší. Marně byste v Supaplexu například hledali ořechy s ukrytým diamantem nebo plazma, které se po chvilce změní v kameny.

Nejste-li pouze víkendoví hráči Rocks 'n' Diamonds, pak vám bude sedět jako každému druhému. Vždyť v samotné hře jsem napočítal okolo tisíce kol a každé jiné, takže se nemusíte bát, že se za pár hodin dostanete až ke konci. Jestli ani takovýto nášup vám nestačí, není už jiné východisko, než nechat volnost kreativitě a v přiloženém editoru spáchat speciální kola. Že pořád máte málo? To snad není možné? Naštěstí i na takovéto pařany autoři mysleli. A navíc přibalili ještě verzi neodbytného Supaplexu se sto jedenácti úrovněmi. A k tomu všemu ještě navíc zcela zdarma hru ve stylu Sokobana (Jestli se vám zdá, jako bych nabízel levné spodní prádlo v reklamě, tak je to dost možné. Ale rozdíl mezi mnou a televizním šotem je v ceně a navíc já říkám holou pravdu.). Čili sečteno a podtrženo se jedná o rovných 1500 map. A to už přeci jenom dost, nemyslíte? A Když se vám náhodou nějaké kolo nebude dařit, můžete si přehrát záznam posledního pokusu a vychytat chyby.

Rocks 'n' Diamonds oplývá skvělou grafikou, hratelností, zábavností a hudbou. Při každém novém spuštění se z repro beden linou tóny, které by mohla takřka každá hra podobného kalibru závidět. Už hodně her jsem vám v poslední větě doporučil a zrovna dnes nechci a nemohu udělat výjimku. Tak jen do toho, nenechte si ujít takovou příležitost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Klára | 30.12.12 v 18:14

Nevíte jak se umisťují bomby???

Valaja | 18.10.04 v 19:47

bulka to je jednoduchý nastav si ovladání nebo kl.. a,w,s,d

bulka | 29.09.04 v 11:36

prosííím nevíte někdo jak použít toho červenýho panáčka, kterej je v některých kolech s vámi? jestli to někdo víte, napište to prosííím. díky

Petra | 15.06.03 v 16:11

Nejde se zeregistrovat mohlo to být alespon v češtině


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce