recenze

Block Impact RC

Block Impact RC

Sečtěte pálku a míček, odečtěte rozbité cihly, umocněte výsledek na druhou a dvakrát podtrhněte. Co vám vyjde? Samozřejmě arkanoid. Ten dnešní je navíc pekelně hratelný, i když nenabízí téměř nic nového, je radost Block Impact RC hrát!
Dámy a pánové, čekají nás bezesné noci, při kterých si jistě procvičíte známou větu: „Ještě jednu úroveň a jdu spát.“ Ráno o půl šesté zjistíte, že škola/práce je opravdu skutečností, a tak musíte zamířit do těchto nenáviděných ústavů. Je to ovšem s Block Impact tak žhavé?

Asi půl na půl, ale vezmeme to pěkně od začátku. Princip Arkanoidu, respektive Block Impact RC je velice jednoduchý. Pomocí myši ovládáte pálku, na které je zpočátku umístěný míček. Po stisknutí prvního tlačítka myši míček vyletí vzhůru, ne vstříc nebesům, nýbrž proti shluku cihel, které musíte do jedné zničit. Jakmile míček jednou zasáhne, odrazí se od ní a buď zasáhne další cihlu, nebo začne padat směrem dolů. Vy samozřejmě musíte míček zachytit a odpálit zpátky. Jednoduché, geniální, ale takhle samotné by to moc zábavy neposkytlo. Proto z cihliček (jen tak na okraj, ne všechny cihly se rozpadnou po prvním zásahu, některé vydrží i pár zásahů) vypadávají různá vylepšení, které když chytnete, značně vám usnadní práci. Tu vám přidají míček, tady život, zvětší plošinku, či posunou cihly o něco nahoru. Čím déle totiž hrajete, tím níž cihly sestupují a jakmile se dotknou země, prohráli jste. Oproti klasickému arkanoidu, kdy se vylepšení spouštěla automaticky při sebrání, je tu jedna změna. Bonusy totiž chytáte do zásoby. Skladiště těchto bonusů máte na pravém okraji obrazovky. Mezi vylepšeními si přepínáte pomocí pravého tlačítka a naopak levým tlačítkem myši spustíte vybrané vylepšení. Toto se hodí, když si chcete pomoc nechat až na poslední chvíli.

Celkově bych Block Impact hodnotil více než kladně. Má vcelku povedenou grafiku a skvělou hudbu. Hratelnost je skvělá a návyková, zásobárna bonusů funguje perfektně. Vytknul bych snad jen trochu trhaný pohyb odpalovací plošiny. To je ovšem jen drobný nedostatek, proto stahujte a bavte se!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Block Impact RC Block Impact RC Block Impact RC

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce