recenze

Pac-Man Puzzle Thing

Pac-Man Puzzle Thing

Pac-Man s přidanou hodnotou. Každý, kdo by očekával standardní sbíráníčko bodíků, bude nadmíru překvapen. Budeme totiž ovládat slovy DVA Pac-Many najednou, a za jejich plné spolupráce se prosmýkneme labyrintem plným nástrah a nečekaných nečekaností.
Požírání barevných kuliček je nejen náruživostí našich narkomanů, nýbrž i jedné z nejznámějších postaviček herního nebe. Pro ty, kteří nebe nedohlédnou, zopakuji, že se jedná o maličkého Pac-Mana (de facto roztomilé hlavičky s velkými hladovými ústy).

Původní zběsilý běh labyrintem se v dnešní hře změnil na opatrné popocházení proto, že každý chybný krok může znamenat smrt a potažmo konec hry. Jak je tedy možné být pomalý, když původní Pac-Man je pouze o svižném úniku před nepřátelskými strašidly za optimalizovaného sběru kuliček? Odpověď je jednoduchá. Z původní arkády se nám mávnutím kouzelného proutku v rukách autora Juli@na stal logický rychlík. Ve hře ovládáme dva hlavní hrdiny, kteří se liší barevným odstínem a potažmo schopností sbírat pouze určitou barvu kuliček. Pomocí mezerníku se mezi nimi přepínáme, což nám umožní procházet místa, která může projít pouze vždy jeden z nich. Princip sbírání kuliček samozřejmě zůstal, ale vzhledem k nepřítomnosti stresujících strašidýlek máme dostatek času rozmyslet si, jak se k nim dostaneme. V cestě nám totiž stojí různé překážky – barevné dveře s barevnými klíči, lasery, stěny, které je třeba rozbít dynamitem atd.atd. Hlavním problémem, který v má případě realizace fatální následky v podobě jisté smrti, je sebrání kuličky s jinou barvou než má náš právě aktivní hrdina. Sama hra má jednoduchou leč nikoliv nepříjemnou grafiku, zvuky bezproblémové, hratelnost velmi pěknou.

Pamatujete-li si na starší českou hru Fish Fillets, ve které jsme procházeli za pomoci dvou rybiček tuhým labyrintem, pak dnešní kousek je variace na stejné téma. Ač jediné, co s Pac-Manem má hra společného, je Pac-Man sám, hratelnost určitě stojí za zkoušku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Kahi | 16.10.05 v 11:26

Vždyť to ani netvrdím. Ale možná kvůli ní už nebudu mít chuť tuto hru nikdy spustit.

Marian | 16.10.05 v 09:53

Kahi, Kahi... Grafika přece není vše...

Kahi | 16.10.05 v 01:17

Je to slušná hra, ale ... ta grafika! Ta grafika uráží moje oči!


galerie

Pac-Man Puzzle Thing Pac-Man Puzzle Thing Pac-Man Puzzle Thing Pac-Man Puzzle Thing Pac-Man Puzzle Thing