recenze

Donkey Kong - Game & Watch

Donkey Kong - Game & Watch

Donkey Kong unesl Mariovi jeho milou a on se proto vydává po soustavě plošin své lásce na pomoc. Zda-li se mu to podaří nebo nepodaří je však jen a jen na vás a vaší schopnosti rychle reagovat.
Vývojáři z týmu Acoders jsou v poslední době nadmíru produktivní, dokazuje to i fakt, že aktuálně mají za sebou okolo třiceti všemožných herních projektů a v květnu k nim přibyl další zajímavý kousek - Donkey Kong GW.

Donkey Kong GW, jak napovídá název, je předělávkou legendární hry od Nintenda z roku 1981, v níž se poprvé objevil nám všem dobře známý instalatér Mario (proslavil se ale až později v sérii Mario Bros). S vaším hrdinou budete mít za úkol osvobodit unesenou princeznu ze spárů zlého a přerostlého opičáka - tedy jinými slovy půjde o to, vyskákat po soustavě plošin až nahoru k opičákovi a sebrat mu unesenou ženštinu. Jenže problém je v tom, že zatímco vy si to šinete po plošinách a žebřících vzhůru ke svému cíli, opičák vám do cesty hází sudy, které se valí po zmíněné soustavě plošin přímo proti vám, a tak vám nezbývá, než je přeskakovat a to samozřejmě vždy v ten správný čas, protože jak vás sud svalí, přicházíte o jeden ze svých drahocenných životů. Toť celé.

Gamesa Donkey Kong GW disponuje oproti jiným remakům Donkey Konga specifickým grafickým zpracováním. Celá se totiž tváří jako digitální hra, a tak váš panáček není animovaný, ale při pohybu sekvenčně přeskakuje, jako by tomu bylo na obrazovce kdysi tolik oblíbených handheldů. Stejně tak nejsou animovány valící se sudy - prostě zase jen přeskakují v jednotlivých fázích svého pohybu. Právě toto zpracování, které se tváří být nápadité, dělá ze hry nepříliš záživný kousek, a tak gameska bohužel dnešního zmlsaného hráče po chvilce omrzí.

Kdo by si ale chtěl zavzpomínat na časy dávno minulé a vrátit se na začátek osmdesátých let, tak je mu tato gameska od Acoders plně k dispozici. A kdo ví? Možná vás to i chytne.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Donkey Kong - Game & Watch