recenze

Cauldron

Cauldron

Remake klasické arkádovky z dob osmibitových počítačů, který si vás zaručeně získá i dnes. Pomozte staré čarodějnici Orfidyně získat ingredience na lektvar, který zbaví prohnaného Pumpkina jeho kouzelné moci.
Kdysi dávno na okraji čarovného lesa si žila v malé chaloupce stará čarodějnice Orfidyna. Protože ale měla ráda společnost, měla jednoho přítele, Pumpkina, který bydlel v lesní hoře nedaleko chaloupky. Jednoho dne si takhle povídali, náhle se však pohádali a Pumpkin ji ze zlosti ukradl její nové létající koště a za nic na světě jej nechtěl vrátit. A tak přemýšlela, jak se pomstít, tu si ale vzpomněla na pradávnou knihu, ve které našla velmi starý recept, který dokáže Pumpkina zbavit jeho čarovné moci. Takhle nějak by se dal ve zkratce shrnout příběh, jenž vás, jak vám zřejmě již došlo, staví do role sympatické čarodějnice. Původní hra vznikla už roku 1985 a svého času byla velice populární, možná i proto vyšla na všech důležitých platformách. A právě proto jsem byl velmi rád, když jsem se dozvěděl o remaku této nádherné arkády.

Vaším úkolem je tedy uvařit milému Pumpkinovi lektvar, k tomu ale budete potřebovat spoustu ingrediencí a tak nezbývá, než se vydat na dlouhou cestu za jejich získáním. Než se však vydáte na starém koštěti přes lesy, hory a moře, dobře si prohlédněte přiloženou mapu, kterou najdete pokud stisknete po spuštění hry písmenko „M“, ulehčí vám spousty nervů při hledání přísad. Samotná hra ničím nevybočuje ze zažitých standardů a tak vás čeká spousta nepřátel, skákání a trocha toho přemýšlení. K ovládání si vystačíte s klávesnicí, velký pozor si však musíte dát při přistávání, jakmile totiž chcete sesednout z koštěte musíte nejprve najít místo k tomu určené a hlavně musíte klesat pomalu, jinak si narazíte nos. Grafika vypadá na první pohled možná odpudivě kvůli svému nízkému rozlišení, ale autor zřejmě chtěl, aby hra vypadala přesně jako před lety, mně osobně se docela líbí a nižší rozlišení mi vůbec nevadilo. Po celou dobu hraní vás doprovází hudba hrající na pozadí, ta je rovněž z původní hry a krásně doplňuje celkový dojem. Pokud tedy chcete vyzkoušet jednu z nejlepších her roku 1985 v novém kabátku, pak máte jedinečnou příležitost.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Cauldron Cauldron Cauldron

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce