recenze

X-tract Paperclip

X-tract Paperclip

Nemáte rádi Microsoft Office nebo se jen prostě nudíte v práci nebo při hodině informatiky? Tak v tom případě tu mám hru pro vás! Dnes se budete snažit kancelářskými potřebami ochočit Svorku z tohoto produktu. Chcete vědět víc?
Jistě nikomu z vás nemusím představovat kancelářský balík Microsoft Office, který má v sobě několik vcelku užitečných programů. Ale proč se o něm dnes zmiňuji? Microsoft udělal hru ve Flashi, která až mírně paroduje jejich výrobek.

A o co tedy jde? Budete muset zkrotit zlobivou svorku na papír, která slouží, pokud si vzpomenete, jako nápověda u Office. Celkem má hra tři kola a v každém se vám dostává do ruky jedna velmi ničivá zbraň. Nejdřív gumička, pak sešívačka a nakonec připínáček. Vaším úkolem je do časového limitu sestřelit určitý počet svorek, ale aby to nebylo tak jednoduché, tak má každá svorka jinou velikost a rychlost. Taktéž budete muset mít přesnou trefu, jelikož po třech nepřesných pokusech se vám jedna svorka k počtu nutnému ke skončení levelu přičítá.

Nyní by vás možná zajímalo jak se to ovládá. Myší se pohybujete do směrů kterým chcete střílet a pomocí levého tlačítka myši střílíte. Pokud máte zrovna k dispozici připínáček nebo gumičku, tak čím budu delší váš stisk, tím dál gumička doletí. V případě sešívačky budete muset měnit zásobníky pomocí kliku na slovo reload vpravo dole v menu. Také bych se měl asi zmínit, že pokud překonáte poslední kolo a připíchnete všechny svorky k obrazovce, tak pomocí nástroje pro vyříznutí v panelu nástrojů ukončíte level.

Když se podíváme na grafiku, tak vám již z obrázků musí být jasné, že dnešní dílko má velmi pěkný až skoro komiksový nádech. I zvuky jsou na tom velmi dobře. Svorka má perfektní hlášky při jejím sestřelení, takže se při hraní hry i zasmějete.

Co říci závěrem? Snad jen, že pokud nemáte co dělat a nemáte rádi někdy velmi přitroublou nápovědu Office, lze vám tuto hru jen doporučit. Lovu zdar!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie