recenze

Rayging Blue

Rayging Blue

Zajímá vás více o slečnách na obrázku? Říkáte si, v jaké hře by mohlo hrát něco tak pěkného? Pokud ano, tak v tom případě rozhodně čtěte dál!
Vzpomínáte na Embodiment of Scarlet Devil? Pokud jste fandou her typu - z části arkád, z větší části akční, tak vás Rayging Blue rozhodně upoutá. Jde totiž o velmi podobnou hru s několika vylepšeními, vychytávkami apod. Nezdržujme se proto zdlouhavými úvody a pusťme se do popisu hry.

Jak už bylo na začátku řečeno – v jaké hře a co by mohly hrát slečny z obrázku? Ve chvíli kdybych se na obrázek podíval napadla by mě spousta věcí, ale jako první asi nějaká perverzní erotická hra :) Pak asi něco akčního, což by odpovídalo, ale ta první vidina by byla podle mě lepší. Nemyslíte? ;) No snad příště se toho dočkáme. :)

Po spuštění hry následuje vstupní menu (jak jinak). Rozhodně se podívejte do option a nastavte si hru podle svého uvážení. V podobných hrách je lepší si nastavení projít a trochu si s ním pohrát. Zpříjemníte si tím hru a rychleji se dostanete na její konec. Hra má dva módy – Shooting mode – bez limitu vašich životů, takže jdete stále dopředu a střílíte a střílíte (když to tak po sobě čtu, tak to zní tak, že by tento mód měl brzy omrzet, ale po jeho spuštění zjistíte že, tomu tak není). Další mód je Story mode – klasická hra s postupem dopředu a několika životy. Při výběru jakéhokoliv módu si vybíráte vaši hrdinku. Já jsem si nemohl pomoct, ale už od začátku mě upoutala sličná Japonka či Číňanka se zelenými vlasy (viz. obrázek). Možná jsem udělal chybu, když jsem si vybíral svou hrdinku podle vzhledu a ne podle zbraní. Věřím, že i vy se necháte unést její krásou. :)

Pohyb v menu ovládáte jako vždy šipkami a potvrzujete mezerníkem. Vybranou dívku potvrdíte klávesou „Y“, kterou i střílíte. Doplňující střelba je pomocí klávesy „X“, ale jde jen v momentě, kdy máte nabitý power, který získáte sestřelováním nepřátel.

Je na čase vše uzavřít. Rayging Blue se povedla, takže neváhejte a stahujte. Grafika je na dobré úrovni, hudba při hře je celkem ucházející, i když ne orientální jako u Embodiment of Scarlet Devil? :) Co je však na hře nejlepší je neuvěřitelná hratelnost. Nenechte se přemlouvat a stahujte. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

seta | 03.03.03 v 19:03

nudny shattered earth je lepší!!!!!!!!!!!!!!

Blister | 03.03.03 v 17:20

Mangy? Já nejsem zběhlý ve znalostech japonské či čínské kultury ;) Ve hře jsou čtyři, ale jen tři na výběr - kdo bude ta čtvrtá? ;)

Mechanist | 03.03.03 v 13:02

Jakto, že na obrázku jsou čtyři mangy a ve hře jenom tři???

Mechanist | 02.03.03 v 19:46

To snad nepoznáte na první pohled Mangu??!!


galerie