recenze

Wings Virpioja

Wings Virpioja

Výborně. Nenapadlo mě jiné slůvko pro reakci na Wings. Vzpomínáte na staré dobré Liero a nebo Worms Realtime? Ve Wings jde o to samé. Zničit protivníka. A to buď jednoho a nebo až 3 další. Jednoho člověka, až 3 lidi, popřípadě 3 další lodě ovládané vaším strojem. Ovšem nechodíte s červíky, ale létáte vesmírnými lodičkami.
Wings je opravdu starší záležitostí. Jde to poznat hned po prvním pohledu na grafiku. Vydání hry se datuje do roku 1999, kdy ji Miika Virpioja se svým týmem Wings vydal. Dost už ale o historii hry, budeme se věnovat hře samotné.

K aktivnímu zápolení u jedné klávesnice můžete pozvat buďto další 3 člověky, pardon omlouvám se, další 3 lidi, a nebo je nahradit nemilosrdnými loděmi řízenými vaším počítačem. A je to dobře, ne vždy máte po ruce schopné soupeře, kteří jsou ochotni se s vámi mačkat u jedné klávesnice, chytat si zákeřně ruce, strkat do sebe a tak dále... Neříkejte, že to neznáte. Hlavní souboj častokrát neprobíhá na monitoru, ale právě před monitorem u klávesnice.

Hru je možno hrát také po síti. Na výběr máte z mnoha lodí, které disponují svými speciálními úpravami. Někomu vyhovuje pomalejší, zato odolnější loď, a zase ten, kdo potřebuje rychlou akceleraci, volí tu jinou. Každý si přijde na své. Vaši snahu zničit protivníka také znepříjemňují obyvatelé mapky, kde hrajete. Malí panáčci disponují většími zbraněmi, než by se mohlo zdát, a tak jsou schopni zapříčinit to, že se z motoru vaší lodě začne velmi rychle kouřit.

Suma sumárum: Wings je starší záležitostí. Vytknout by šla snad jen grafika a zvuk, tedy ticho. Ale co, kdo má tento styl her rád, přijde si na své. Grafiku oželí, zvuk taktéž a bude řídit svou lodičku a ničit vše, co mu přijde do cesty. Vyzkoušejte také, jak to umíte s vesmírným plavidlem ve stísněném prostoru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Wings Virpioja Wings Virpioja Wings Virpioja