recenze

Quantized Blaze

Quantized Blaze

Nyní je potřeba hasit, hasit a hasit! Usedněte do vesmírného korábu a zahrajte si na hasiče. Myslíte, že je to tak jednoduché? Nyní si to můžete vyzkoušet. Měli byste si ovšem dát pozor na všudypřítomné miny a neopomenout žádné boční plamínky, které můžou v mžiku pohřbít veškeré vaše snažení o bezchybný průchod lokací.
Quantized Blaze je zajímavý kousek. Princip je velmi jednoduchý a jednotvárný. Budete létat hasičskou lodí a hasit. A to pořád dokola a po celou dobu hraní. Omezíte se pouze na mačkání šipek, shiftu a sem tam klávesy „Y“ na shození bomby. To je ovšem všechno a víc tu toho nenajdete. Kde se tedy skrývá ono kouzlo této hry?

Je to především v dynamice a grafice. Nejprve se budu věnovat grafice. Je jednoduchá, ale velmi pěkná. Plamínky vypadají opravdu ohnivě a z vaší lodi se při střelbě line krásná modrá plazma, která hasí všechno oranžové barvy. Nyní k dynamice hry. Quantized Blazed by byla obyčejná vesmírná střílečka nebýt vyšších cílů. Po hracím poli poletují malé modré terčíky, které je potřeba sbírat. Jsou určitou gravitací přitahovány k vaší lodi, ale to neznamená, že je pochytáte všechny, pokud budete stát na místě. Je opravdu potřeba neustále poletovat ze strany na stranu a hasit nově a nově přilétající plamínky. Když už to opravdu „hoří“ a vidíte, že už není zbytí, je nutné použít bombu. Ta vyhladí na obrazovce vše, co pálí.

Dynamika se ovšem neskrývá pouze v chytání terčíků a hašení plamínků. Je zde ještě jeden, a to velmi silný aspekt, který ovlivňuje hru. Jsou to miny. Nepříjemné terčíky, nyní ovšem více viditelné a rychlejší, se kterými vaše loď nesmí přijít do styku. Někdy je velmi těžké se kvantu min účinně vyhýbat a zároveň hasit, kde je potřeba. Vše se navíc odehrává v rychlém stylu a tak není čas na protírání očí a nebo škrábání se na hlavě.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Quantized Blaze Quantized Blaze Quantized Blaze

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce