recenze

Star Strike

Star Strike

Jak může vypadat remake z roku 1981? Zajímá vás též tato myšlenka? Vyzkoušejte vesmírnou střílečku, v níž zachraňujete co jiného než celý svět, která zrenovovala právě hru z roku 1981! Jak by mohla taková hra vypadat? Odpověď vyřeší recenze.
Remake z roku 1981. Koho by dnes napadlo něco takového udělat. Většina lidí asi přemýšlí nad tím, jakou hru jsme ještě nehráli, co by nás zaujalo, co nás baví apod. Jméno Lysozome vám asi nic říkat nebude a není divu. Tento autor se nepodepsal nad žádnou známější hrou, která by nás mohla ohromit a tak to zkouší dnes díky tomuto remake.

Lidé z Intellvision by měli být rádi, že jejich hry se hrají i dnes. Samozřejmě myšleno jejich remake. Hra z roku 1981, která nebyla nějak předělána, upravena atd. by dnes asi příliš hráčů nezaujala a mezi tou spoustou moderních vymakaných freeware her by se rychle ztratila. S remake už je to o něčem jiném. Pokud vás podobný typ her baví, neměli byste takovou klasikou opovrhovat a vyzkoušet, co se dříve hrálo. Abych pravdu řekl, ze začátku mi Star Strike dělal značné problémy, ale jde jen o zvyk. Trochu se vžít do toho staromódního ovládání vez použití myši, což bude asi pro některé hráče děs, ale jinak to bohužel nejde. O co vlastně jde. Hra má naprosto typický příběh. Mimozemská civilizace usiluje o zničené Země. Proti nim stojíte pochopitelně jen vy. Na vás je, abyste zničili několik zásobníků a přitom samozřejmě zůstali živí. Pokud tak neučiníte, Země bude zničena a vy si to můžete dokonce i prohlédnout. :)

Vaši raketku ovládáte šipkami a mezerníkem střílíte po většinou dvěma talířům, kteří se vám snaží vaši práci znepříjemnit. Ve chvíli kdy se na obrazovce objeví červený nápis „Silo Alert“ se blížíte k zásobníkům a bylo by lepší zpomalit stisknutím Z. Někdy je lepší letět o něco níže, kdy se spíše trefíte, ale v této chvíli je nutné dávat si pozor na prostor kolem vás a při vyhýbání před nepřátelskými střelami nepoužívat šipky do stran. Po zničení zásobníků můžete zase zrychlit stisknutím A.

Star Strike není žádnou novinkou a tak ani nečekáme, že by o něj byl přehnaný zájem, ale věřím, že se najde někdo koho by zajímalo, jaké hry se hráli někdy před 23 lety. :) Díky remake se však zlepšila grafika, která je docela působivá, i když ze začátku létáte stále v tom samém prostoru. Ovládání zůstalo trochu zastaralé. Chce to myš a bez ní se to moc dobře nehraje. Nicméně návrat do roku 1981 by mohl být zajímavý ne? :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie