recenze

Elevator Action

Elevator Action

Dům plný nepřátel, několik výtahů, jezdících schodů a vy. Takový je obsah hry Elevator Action, která se po delší době opět objevuje mezi freeware hrami. Klasika tak jak jí známe, jak jsme si jí oblíbili. Vydejte se o několik let zpátky s jednou z nesmrtelných her!
Už je to velmi dlouho, co se hra Elevator Action (možná s nepatrně odlišným názvem) objevila na starších herních platformách, kterými pochopitelně nemyslím Playstation nebo XBox atd. Jak už asi mnozí tušíte, jedná se staré herní konzole, které každý hráč měl doma v dobách, až do doby než na svět přišel Playstation a další moderní konzole (nebo do doby, než se porouchaly. :) Jednoduchost této hry by se asi jen ztěží dala prosadit mezi dnešní herní elitou, ale mezi freeware hrami by si měla najít své příznivce.

Hra nabízí jedno prostředí, na které byste si měli rychle zvyknout. Jedná se o barák s několika poschodími plnými ozbrojenými agenty, kteří se po jednotlivých patrech nervózně procházejí a čekají, až se jim objevíte na dostřel. Vy se musíte do některých pater vydat z jistého důvodu, kterým je otevření červených dveří, kde na vás nejspíše něco čeká, co vám pomůže dokončit level. V domě je těchto dveří několik a vy nesmíte ani jedny vynechat. K přemisťování vám ze začátku slouží pouze výtah, který se dá ovládat, pokud v něm pochopitelně stojíte. V opačném případě musíte čekat, až dorazí do patra, ve kterém se nacházíte a vyzvedne vás. To vás však někdy může stát i život. K obraně můžete využít zbraň stisknutím Ctrl. Její kadence je naštěstí vyšší než u zbraní vašich nepřátel, takže pokud se vám pěkně seřadí za sebou, zjednoduší vám to práci. Horší je to v případě, kdy vás obklopí z obou stran. Tento problém se dá bravurně vyřešit použitím mezerníku, po jehož stisknutí následuje výskok. Ten však musíte mít načasován tak, abyste kulku přesně přeskočili (nezní to jako bulett time? :) Kulkám se můžete vyhnout i skrčením, které se dá vychytat jen ve chvíli, kdy protivník nestřílel ze skrčené polohy.

Ovládání hry by vám určitě nemělo dělat problémy. Je jednoduché stejně jako celá hra. Pokud si jí budete chtít udělat těžší, projeďte se po celém domě výtahem a zdržte se v některých patrech bez střelby. Pak se jí teprve snažte dohrát. To by vám mělo zařídit zvýšení úrovně hry, nebo/t se jednotlivá patra zaplní agenty a občas kulka posledního z řady stojících agentů nemine svůj cíl. Kdyby vám ani tohle nestačilo, nepoužívejte střelbu a zkuste hru dohrát i bez ní. Mohlo by to jít, ale hlavně to hru udělá ještě víc obtížnější.

Nevím jak vy, ale já jsem si rád zavzpomínal. Pokud jste podobnou hru nikdy nehráli a nebude vám jednoduchost příliš vadit, mohli byste v ní najít jakési kouzlo. V dnešní době sice není ničím výjimečná, ale možná ne pro všechny. Ti co se občas vrací ke starším hrám nebo chtějí jen vyzkoušet, co hráli jejich otcové, hru určitě ocení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie